Hem Vetenskap och teknik Hyperkin återupplivar Xbox 360-kontrollen

Hyperkin återupplivar Xbox 360-kontrollen

förbi admin
0 kommentar

Xbox 360 släpptes för 17 år sedan och själva konsolen har troligtvis lagts undan i förmån för mer kraftfulla och kompetenta enheter vid TV-apparaten. Handkontrollen har möjligtvis fått stanna kvar vid gaming-riggen då den, än idag, håller måttet när det kommer till design och användbarhet. Men det finns alltid utrymme för förbättring.

Tillbehörsmakarna Hyperkin har fått Microsofts tillåtelse att släppa en ny version av den klassiska kontrollen. Den återupplivade modellen ska säljas under namnet Xenon, vilket var arbetsnamnet för Xbox 360 en gång i tiden. Designen är praktiskt taget identisk med originalversionen, men med några moderniteter som gör kontrollen mer kompatibel med moderna konsoler och datorer. Mer specifikt knappar för meny, delning och visa-knapp samt löstagbar USB Type-C-kabel och hörlursingång.

Något specifikt pris eller släppdatum finns för tillfället inte. Hyperkins uppgraderade version av Xbox-kontrollen The Duke fick en prislapp på motsvarande 70 USD, vilket kan ge en fingervisning av prisbilden för 360-kontrollen. Oavsett pris blir Xenon-kontrollen tillgänglig i svart, vitt, rött och rosa.

Vilken klassisk handkontroll skulle du vilja återuppliva?

Du kanske också gillar