Hem Vetenskap och teknik Imessage får redigeringshistorik i beta 4 av IOS 16

Imessage får redigeringshistorik i beta 4 av IOS 16

förbi admin
0 kommentar

I höstens uppdateringar från Apple ingår ett par stora förändringar i Imessage: Möjligheten att radera ett skickat meddelande och att redigera meddelanden. Efter presentationen på WWDC fick funktionerna kritik från hela håll på grund av risken att det kan användas för trakasserier – någon kan skicka ett elakt meddelande och sedan radera eller redigera till något oskyldigt så fort offret hunnit se det.

Nu har Apple svarat på den kritiken genom att ändra tidsgränsen för att ångra skickade meddelanden från 15 till 2 minuter, och genom att lägga till redigeringshistorik, rapporterar The Verge.

Under ett redigerat meddelande syns en liten blå text ”Ändrad”. Tryck på den så visas alla tidigare versioner av meddelandet. Apple har samtidigt begränsat funktionen till max fem redigeringar – gissningsvis för att se till att historiken inte kan bli hur lång som helst.

På det här sättet kan Apple undvika faran med missbruk av funktionen, samtidigt som användare kan ändra felskrivningar och minska risken att mottagaren missförstår.

Du kanske också gillar