Hem Vetenskap och teknik Intel Arc-drivrutin ger högre syntetisk prestanda

Intel Arc-drivrutin ger högre syntetisk prestanda

förbi admin
0 kommentar

Intel har nu lanserat en ny grafikdrivrutin för Intel Arc-kretsarna. I sedvanlig ordning erbjuder den nyare drivrutinen högre prestanda. Dock kanske inte riktigt där det betyder något.

Intel har nu sjösatt en ny drivrutin för sina grafikkretsar. Denna går under namnet Beta Driver 30.0.101.1743 för tillverkaren Arc-kretsar. Bland annat lägger drivrutinen till stöd för kretsarna Arc A550M och Arc A770M för bärbara datorer. Något som bör innebära att dessa kretsar kommer att lanseras inom kort.

Utöver stödet för de nya kretsarna kommer drivrutinen även med optimeringar i form av ”Game On”-stöd för ett gäng speltitlar som Monster Hunter Rise: Sunbreak och F1 2022. Drivrutinen kommer också med en ny funktion som kallas Advanced Performance Optimization som kan aktiveras för att erbjuda en prestandaökning.

Funktionen ger dock ingen prestandaökning i just spel. Intels egen innehållsförteckning för drivrutinen nämner att funktionen till en början endast erbjuder bättre prestanda i de syntetiska testerna 3DMark Time Spy och 3DMark Port Royal. Kanske inte riktigt det många hade hoppats på med tanke på hur Intels första diskreta grafikkort Intel Arc A380 presterar i spel jämfört med konkurrensen.

Exakt varför Intel fokuserar på att öka slutresultaten i syntetiska tester istället för spelprestandan är något oklart. Advanced Performance Optimization ser däremot ut att göra en märkbar skillnad. Twitter-användaren @x022h testade 3DMark Time Spy med och utan den nya tekniken och såg en prestandaökning på hela 15 procent.

När Intel börjar lägga fokus på spelprestanda återstår att se. Den nya tekniken ser däremot ut att kunna göra en märkbar skillnad. Förhoppningsvis är det samma typ av prestandaökning vi kommer att se när den blir tillgänglig för speltitlar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Du kanske också gillar