Hem Vetenskap och teknik iPhone 14 Pro kanske får always-on-skärm. Och iOS 16 sägs få ny låsskärm med widgets.

iPhone 14 Pro kanske får always-on-skärm. Och iOS 16 sägs få ny låsskärm med widgets.

förbi admin
0 kommentar

Snart kanske Apples telefoner får någonting som många Android-lurar haft i flera år – en always-on-skärm. Det säger iallafall Mark Gurman som också tror att Apple kommer introducera en ny låsskärm med widgets i iOS 16.

Gurman säger att always-on-läget ska fungera likt det på Apple Watch, alltså att skärmens uppdateringsfrekvens sänks avsevärt när den är i always-on-läget för att spara batteri. Det är dock oklart vilken information som skulle kunna visas i det läget. Antagligen kommer iPhone 14 Pro och 14 Pro Max, som är telefonerna som ryktas få funktionen, att använda samma typ av LTPO-skärm som Apple Watch har. Den tekniken hjälper att minska energiförbrukningen för skärmen. Intressant är att även iPhone 13 Pro-modellerna hade tekniken förra året, men fick alltså inga nya funktioner bortsett från ProMotion.

iOS 16 sägs också få förbättringar för låsskärmen, som till exempel bakgrunder med “widgetliknande funktioner”. Det är dock oklart om den funktionen skulle bli exklusiv för iPhone 14 Pro eller inte. Vi får veta mer om iOS 16 när Apple håller WWDC nästa måndag 6 juni.


bloomberg.com


Mobil, Apple,

iPhone 14 pro,

skärmar,

rykten,

always-on

Du kanske också gillar