Hem Vetenskap och teknik iPhone hack: Vitt brus eller vågskvalp i evig loop – gratis utan särskild app!

iPhone hack: Vitt brus eller vågskvalp i evig loop – gratis utan särskild app!

förbi admin
0 kommentar

Brukar du eller ditt barn somna till vitt brus eller vågskvalp? Då måste jag bara berätta om den här dolda funktionen på iPhone som gör att du kan spela upp dessa ljud i en evig loop, utan avbrott. Och det är dessutom gratis och inbyggt i systemet – inga extra appar krävs.

När vi försökte få vår dotter att somna själv i egen säng så var ljust vågskvalp ett ljud som verkade funka, på ganska ordentlig volym. Vi letade då fram en 3 timmar lång ”podd” på Spotify med vågskvalp. Det luriga var dock att mitt i någonstans kom en berättarröst typ som skrämde livet ur en (och riskerade att väcka barnet) – inte bra.

Jag vet många som också laddar ned särskilda appar för dessa ljud. Eller som betalar för ljudspår eller särskilda enheter enbart för detta.

När jag fick reda på detta iPhone-hack var det därför lite av ett mind blown-moment. 🤯 Och nu har denna funktion räddat mig i många desperata situationer när min dotter till exempel varit sjuk och haft svårt att sova, eller när hon gråtit i panik i bilen för att hon inte kan komma till ro.

Evig loop av lugnande ljud på iPhone

Det finns nämligen en funktion i hjälpmedel på iPhone som spelar upp brus och vågskvalp, regn eller ljudet av en porlande bäck.

Gör så här

  1. Se till att din iPhone är uppdaterad till iOS 15 eller senare.
  2. Gå till Inställningar > Kontrollcenter
  3. Lägg till att Hörsel i kontrollcentret (en symbol av ett öra)
  4. Nu kan du svepa ned från övre, högra hörnet på skärmen för att komma till kontrollcenter.
  5. Håll ned fingret på symbolen för örat och välj ”Bakgrundsljud”
  6. Nu kan du välja mellan de olika ljuden och spela upp dem i en evig loop som aldrig tar slut! Lyssna i mobilens högtalare, bluetooth-högtalare eller hörlurar precis som med alla andra ljud.

Enjoy!

Du kanske också gillar