Hem Vetenskap och teknik Klassiskt Bond-spel kan komma tillbaka | MovieZine

Klassiskt Bond-spel kan komma tillbaka | MovieZine

förbi admin
0 kommentar

Det populära Nintendo 64-spelet “GoldenEye 007” ryktas återvända till moderna konsoler.

1995 hade den första Bond-filmen med Pierce Brosnan i huvudrollen premiär, “GoldenEye”. Två år senare släpptes det minst lika ikoniska och populära spelet “GoldenEye 007” av Rare till Nintendo 64.

 

Spelet sålde i 8 miljoner exemplar (det tredje bäst säljande till Nintendo 64), hyllades för sin snygga grafik och dess roliga multiplayerläge och var en tidig förstapersonsskjutare till en hemkonsol – en genre som annars mest kom till datorer.

 

Nu har ett rykte dykt upp om att spelet är på väg att komma tillbaka i en modernare version, då en användare vid namn BIGsheep har setts spela spelet och låst upp achievements på Xbox sedan slutet av 2021.

 

Enligt sajten VGC kan användare vara en utvecklare på Rare, som kan förklara hur någon kan spela ett spel som tekniskt sett inte existerar på Xbox ännu. Det har tidigare florerat rykten om att en remaster av “GoldenEye 007” ska vara på väg, samt att spelet fyller 25 år under 2022, så det låter inte helt orimligt.

 

Rare köptes upp av Microsoft under 2002 och har sedan dess utvecklat spel exklusivt till Xbox-konsoler. För några år sedan släpptes en samling med mer eller mindre alla deras spel kallad “Rare Replay”, där “GoldenEye 007” inte fanns med. Det beror troligtvis på rättigheter, men nu kan vi alltså snart få se spelet igen.

 

Spelade du “GoldenEye 007” när det begav sig? Vilken karaktär var din favorit i multiplayer?

Du kanske också gillar