Hem Vetenskap och teknik Knepen som låter dig byta användarnamn i din Windows-dator

Knepen som låter dig byta användarnamn i din Windows-dator

förbi admin
0 kommentar

När du går igenom konfigurationen av en ny dator är kanske inte biten där du ska välja användarnamn är det som känns viktigast. Du kanske knappar in det första som faller dig in och tänker att du kan ändra det senare. Riktigt så enkelt är det inte – du är åtminstone delvis fast med ditt val.

Det är inte längre uppenbart hur det går till att byta användarnamn i Windows, men det går att göra och är inte särskilt svårt. Det finns flera sätt, men vi visar det enklaste.

Problemet är att detta inte ändrar namnet på din användarmapp. Om du är nöjd med att ha rätt användarnamn, men fel namn på mappen är allt okej. Om du tillhör dem som vill ha ordning och reda blir det värre.

Det går att byta namn även på användarmappen, men det är en lite riskabel procedur och det gäller att ha tungan rätt i mun. Går något tokigt kan Windows bli obrukbart och en ominstallation krävas. Ett tryggare sätt om du är det minsta osäker är att skapa en ny användare, flytta alla data till den nya profilen och sedan radera den gamla.

Säkerhetskopiera hur som helst eller skapa en återställningspunkt innan du ger dig på det hela.

1. Byt användarnamn

Att bara ändra namnet är som sagt inte svårt. Klicka på Startknappen, skriv netplwiz och starta programmet. Dubbelklicka på ditt användarnamn i listan. Ändra och klicka på OK.


Användarnamn

2. Bli administratör

Skapa ett nytt konto med administratörsbehörighet (Inställningar, Konton, Familj och andra användare, Lägg till någon annan). Lägg sedan till en användare utan Microsoft-konto. Logga ut från ditt vanliga konto och logga in med det nya.


Användarnamn

3. Hitta namnet

Byt namn på din användarmapp i Utforskaren (finns i mappen C:Användare). Starta Registereditorn (klicka på Startknappen, skriv regedit och tryck Enter). Klicka dig fram till nyckeln HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionProfileList.


Användarnamn

4. Välj profil

Det finns flera profiler i listan. Välj den med ditt gamla namn i värdet ProfileImagePath. Dubbelklicka på värdet och ändra till ditt nya mappnamn. Stäng, logga ut och logga in med din ordinarie användare. Om allting fungerar, ta bort den tillfälliga användaren.

Du kanske också gillar