Hem Vetenskap och teknik Larmet: De kan ta över din Iphone – utan att du klickar på en länk

Larmet: De kan ta över din Iphone – utan att du klickar på en länk

förbi admin
0 kommentar

Ett nytt säkerhetshål har upptäckts i operativsystemet till Apples Iphone. Det läskiga med det här är att användaren inte ens behöver klicka på en länk för att telefonen ska kunna tas över av angripare. Det räcker med att angriparen skickar en särskilt utformad bild så knäcks Iphonens skydd, skriver DN

Upptäckten gjordes förra veckan när experter på it-säkerhet från Citizen Lab granskade en mobiltelefon som tillhörde en anställd vid en ideell organisation i USA. Den hade infekterats med spionprogrammet Pegusus, utvecklat av det israeliska cybervapenföretaget NSO Group. Bolaget hävdar att programmet bara säljs till myndigheter i syftet att bekämpa brott och terror men så har inte alltid varit fallet. Amnesty hävdar att de har blivit avlyssnade av Saudiarabien genom Pegasus. 

Citizen Lab rekommenderar att användare installerar de senaste uppdateringarna och att särskilt utsatta personer bör aktivera funktionen låsningsläge, lockdown mode. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Du kanske också gillar