Hem Vetenskap och teknik Lenovo visar hoprullbar dator och mobil

Lenovo visar hoprullbar dator och mobil

förbi admin
0 kommentar

Tekniken är utformad för hybridarbete och kan potentiellt göra det möjligt att utveckla helt nya formfaktorer – till exempel skärmar som rullar in och ut ur kabinettet på en bärbar dator eller mobil, skriver Lenovo i ett pressmeddelande som skickades ut vid konferensen.

Nedan kan du se en video med en demonstration av tekniken.

Lenovo har tidigare lanserat den hopfällbara datorn, ThinkPad X1 Fold, precis som den Lenovo-ägda mobiltillverkaren Motorola marknadsför  den hopfällbara mobilen Motorola Razr.

Läs också

Lenovo lanserar ny vikbar 16-tums bärbar dator

Två år efter att den första vikbara datorn kom ut på marknaden är Lenovo nu redo med en uppföljare till X1 Fold. Den nya modellen erbjuder bland annat en större skärm och slankare chassi.

Huruvida den rullbara tekniken kommer att hamna på butikshyllor inom en snar framtid är för tidigt att säga, men Lenovo avser att spendera mer pengar på utveckling av ny teknik i framtiden, betonar företaget.

”Tekniken förändrar framtidens arbetsplats och livsstil, som alltmer blir en kombination av en digital och fysisk värld. Innovation handlar inte bara om digitalisering och göra branscher smartare, utan också att hjälpa till att lösa några av mänsklighetens största utmaningar. Det är därför vi på Lenovo fördubblar våra investeringar i forskning och utveckling av smart teknik för användning i en extremt föränderlig värld, säger Yuanqing Yan, VD för Lenovo.

Läs också

CES 2019: Rullbar OLED från LG

På CES-mässan i Las Vegas avslöjade LG att deras första rullbara OLED-TV är klar för masstillverkning. LG Signature OLED65R9 kan helt eller delvis rullas ner när den inte används!

Lenovo är långt ifrån det enda teknikföretaget som arbetar med att utveckla rullbara skärmar. Till exempel visade koreanska LG redan 2019 upp ett antal TV-apparater med rullbara OLED-skärmar.

Du kanske också gillar