Hem Vetenskap och teknik LG:s trådlösa OLED-TV kan bli din för 300 000 kronor

LG:s trådlösa OLED-TV kan bli din för 300 000 kronor

förbi admin
0 kommentar

LG visade upp nytt TV-koncept under CES-mässan i januari där en OLED-TV matades med videoström i 4K trådlöst. Nu har konceptet blivit verklighet och lansering sker i höst i Sverige, men prislappen för värstingvarianten ligger på skyhöga 300 000 kronor.

LG OLED M3 heter den unika modellen och värstingvarianten som kostar 300 000 kronor ligger på 97 tum. Med panelen skickas det med en Zero Connect-låda där du kopplar in alla dina mediaspelare och spelkonsoler som skickar bild- och ljud-signaler till skärmen.

LG använder sig av en egen teknik för att skicka bild och ljud och enligt företaget ska tekniken hantera överföringar tre gånger så stora som Wifi 6E-standarden kan hantera, ungefär 7,5 Gbps, och kan anpassas automatiskt beroende på omgivningen för att minska störning.

Överföringstekniken gör det möjligt att sända videoström med 4K-upplösning i 120 Hz från Zero Connect-lådan till skärmen. Sändning av ljud kan även gå trådlöst till kompatibla ljudlimpor. Även om signalen mellan TV och lådan är trådlös behövs givetvis båda enheter förses med ström, så helt trådlös är det inte.

Givetvis finns LG OLED M3 tillgänglig i betydligt mindre storlek till betydligt mer humana priser. 83-tummaren kommer finnas tillgänglig för 94 990 kronor och 77-tummaren kommer gå loss för 65 990 kronor. Lansering av OLED M3 i samtliga storlekar sker senare i höst.

När tror du trådlös ström släpps?

Du kanske också gillar