Hem Vetenskap och teknik Mercedes GLE och GLE Coupé facelift officiella

Mercedes GLE och GLE Coupé facelift officiella

förbi admin
0 kommentar

Den aktuella generationen av Mercedes GLE lanserades 2018 – vilket innebär att det nu, fyra år senare, är dags för ansiktslyft. Det handlar om små uppgraderingar här och var, från utseendet till tekniken och infotainmentsystemet, vidare till drivlinorna.

På utsidan har GLE fått uppdatering av stötfångarna, grillen och strålkastarna. Dessa har antingen fått ny form eller designdetaljer, exempelvis har grillen prytts med lite krom. Invändigt finner vi Mercedes nya rattdesign, med bland annat pekfunktioner som ska innebära att föraren inte behöver titta på pekskärmen.

1 AV 4

Tvåfärgad klädsel.

Foto: MediaPortal Mercedes-Benz AG

2 AV 4

Ny ratt, men inte de nyaste skärmarna.

Foto: MediaPortal Mercedes-Benz AG

3 AV 4

Foto: MediaPortal Mercedes-Benz AG

4 AV 4

Foto: Mercedes-Benz AG – Communicati / MediaPortal Mercedes-Benz AG

På tal om den så kan man i GLE inte få den nyare skärmen i stående format eller märkets så kallade hyperscreen för den delen. Däremot har man uppdaterat till det senaste infotainmentsystemet i skärmen och funktioner som optimerats berör bland annat förarassistans och terrängkörning. Nu finns också trådlös Apple CarPlay och Android Auto som standard.

Drivlinorna som erbjuds inkluderar hybrider med 48-voltssystem samt laddhybrider. Alla modellversioner är med andra ord elektrifierade på ett eller annat sätt. Mildhybriderna är GLE 450 4Matic, 300 d 4Matic och 450 d 4Matic, det vill säga en bensindriven och två dieseldrivna. Bland laddhybriderna finns två alternativ, bensindrivna 400 e 4Matic eller dieseldrivna 350 de 4Matic.

Och så finns även AMG-versioner med och utan coupékaross. AMG-varianterna har sexcylindriga motorer eller V8 och som mest över 630 hästkrafter.

Några priser finns inte än, men modelluppdateringarna ska finnas tillgängliga i sommar.

Du kanske också gillar