Hem Vetenskap och teknik Microsoft blockerade anställda att använda Chat GPT

Microsoft blockerade anställda att använda Chat GPT

förbi admin
0 kommentar

Microsoft gick under torsdagen ut med ett meddelande till anställda där de förbjöd dem att använda Chat GPT på grund av “säkerhets- och dataproblem,” rapporterar CNBC. Även bildgeneratorn Midjourney nämndes i meddelandet som ett program anställda bör använda med försiktighet. Tillsammans med meddelandet blockerades också Chat GPT helt. Men efter att CNBC publicerat sin nyhet var Microsoft snabba med att återställa åtkomsten till chattbotten och orda om sitt meddelande.

När Microsoft sedan uttalar sig om händelsen, menar de att blockeringen bara var ett misstag som kommit från ett internt systemtest de hållit för stora språkprogram. De säger att anställda gärna får använda Chat GPT och Bing Chat, då Microsoft anser att just dessa två har en högre nivå av säkerhet.

Att just Microsoft blockerade användningen av Chat GPT sågs som ironiskt då teknikjätten investerat stora summor pengar i programmet. Man lovade tidigare i år att investera 10 miljarder amerikanska dollar till under de kommande åren.

Microsoft är nu en i raden stora företag som bett sina anställda att inte använda chattbott-program så som Chat GPT. Tidigare har till exempel både Samsung och Apple gjort just detta, endera genom rekommendationer till sina anställda eller att helt blockera programmen på arbetsplatserna.

Är det okej av arbetsplatser att blockera denna typen av program?

Du kanske också gillar