Hem Vetenskap och teknik Microsoft slutar tvinga Windows 11-användare i Europa att använda Edge

Microsoft slutar tvinga Windows 11-användare i Europa att använda Edge

förbi admin
0 kommentar

Microsoft slutar nu att tvinga Windows 11-användare inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) att använda webbläsaren Edge om de klickar på en länk från Windows widgetpanel eller Windows sökresultat. Istället kommer dessa länkar öppnas med det som användaren satt som standardwebbläsaren för Windows 11.

The Verge skriver att förändringen dykt upp i den senaste testversionen i utvecklingskanalen för Windows 11. Det är just nu okänt när den kan dyka upp i standardversionen av operativsystemet. Microsoft ska ha avböjt att kommentera varför förändringen bara gäller för länder inom EES. Värt att nämna i sammanhanget är att förändringen likväl sker innan det att EU:s Digital Markets Act träder i kraft i mars 2024.

Det nya lagpaketet kräver bland annat att användare “enkelt ska kunna avinstallera förinstallerade program och ändra standardinställningarna för operativsystem, virtuella assistenter eller webbläsare som styr dem till grindvaktens produkter och tjänster och erbjuda valbara alternativ för centrala tjänster”.

Läs också: Efter EU-press: Microsoft börjar sälja Teams separat

Du kanske också gillar