Hem Vetenskap och teknik Motorola först med 200 megapixel i en smartphone

Motorola först med 200 megapixel i en smartphone

förbi admin
0 kommentar

En mobil kommer sällan är ett gammalt djungelordspråk. Eller åtminstone ett M3-ordspråk – som även gällde i går kväll när tre nya Motorola-smartphones presenterades för den europeiska marknaden. Leder trion gör Motorola Edge 30 Ultra; en mobil med blixtsnabbt minne och Snapdragon 8+ Gen 1-processor, stor och lyxig oled-skärm och annat vi förväntar oss av en enhet som vill konkurrera med de bästa.

Edge 30 Ultra är också först på marknaden med en 200-megapixelsensor (ironiskt nog från Samsung), något som framför allt medför väldigt stora bilder – både ur lagringssynpunkt och för den som skulle få för sig att göra fysiska utskrifter. Häftigt, men den regelrätta nyttan med och kvaliteten på 200 megapixel får vi återkomma till i ett regelrätt test.

En annan sak som sticker ut med Edge 30 Ultra är den 125 W-laddare som följer med mobilen. Med denna ska du kunna klämma ut en dags användning på så lite som 7 minuter vilket förstås är klart imponerande. Motorola Edge 30 Ultra släpps i Sverige i dag till ett riktpris om 10 000 kronor. 

Mellanmobilen i denna trio är Motorola Edge 30 Fusion, som vi kan placera i övre medelklassen rent pris- och prestandamässigt. En förvisso snabb fjolårskrets från Qualcomm driver telefonen, som har 6,55-tums kantlös oled-skärm och 50-megapixelkamera med optisk bildstabilisering. Du kan också spela in 8k-video eller istället välja HDR10. Edge 30 Fusion släpps också i dag och kostar 6 800 kronor.

Edge 30 Neo

Slutligen har vi den mer glättiga Motorola Edge 30 Neo, som verkar fokusera mer på det yttre än det inre. Mobilen finns i tjusigt oblyga färger och har en ljuslist runt kamerasensorn på baksidan för att skvallra om olästa notifikationer och annat som pockar på din uppmärksamhet. Släpps när? I dag, förstås, och då till priset 4 500 kronor.

De tre telefonerna visades upp på ett pressevent där Mattias Inghe närvarade för M3:s del. Vi hade hoppats få lägga vantarna på 2022 års version av Motorola Razr, men blev snuvade på den konfekten. I stället räknar vi med att kunna publicera en mer ingående titt på Edge 30 Ultra senare under dagen. Håll utkik!

Du kanske också gillar