Hem Vetenskap och teknik Motorola lanserar nedgraderad toppmodell – Ljud & Bild

Motorola lanserar nedgraderad toppmodell – Ljud & Bild

förbi admin
0 kommentar

Motorola har under de senaste två åren lanserat flera modeller samtidigt i den så kallade Edge-serien av premiummobiler, men i år valde den kinesiska mobiltelefontillverkaren ett annat tillvägagångssätt, eftersom Edge 30 Pro lanserades för sig själv alla redan i slutet av februari.

Läs också

Topprestanda till fyndpris

I skrivande stund är Motorola Edge 30 Pro den snabbaste Android-mobilen på marknaden, och priset är nästan oslagbart.

Motorola Edge 30 Pro

Och först nu är Motorola så redo med den ”vanliga” Edge 30, som kommer att säljas i butik den 9 maj.

Motorola kallar till och med Motorola Edge 30 för ”världens tunnaste 5G-smartphone”, och även om det är svårt att bekräfta är den i alla fall både tunn och lätt med sina 6,79 mm och 155 gram.

Jämfört med förra årets standardmodell, Motorola Edge 20, har det inte hänt så mycket vad gäller processorkraft. Motorola Edge 30 är baserad på samma Snapdragon 778G-processor som Edge 20, så det är framför allt mobilkameran och mobilens fysiska design som har förändrats.

Motorola Edge 30
Motorola Edge 30 kommer i färgerna Aurora Green (bilden), Meteor Grey och Supermoon Silver. (Foto: Motorola)

Förutom att vara tunnare och lättare är Motorola Edge 30 också fysiskt mindre än sin föregångare. Den kommer med en 6,5″ AMOLED-skärm och FHD+-upplösning, precis som skärmen har 144 Hz uppdateringsfrekvens och HDR10+.

Det sitter också en ny kamera i Edge 30, som i princip är identisk med kameran i årets toppmodell, Edge 30 Pro. Det vill säga att Edge 30 kommer med tre kameralinser på resp. 50 megapixlar (vidvinkel med så kallad Quad Pixel-teknik och OIS), 50 megapixlar (ultravidvinkel och makro) och 2 megapixel djupsensor. Den främre kameran är på 32 megapixlar.

Batteriet är bara 4020 mAh, men kan snabbt laddas upp till 30W.

Som nämnts kommer Motorola Edge att börja säljas från den 9 maj till ett rekommenderat pris på 4 999 kronor.

Du kanske också gillar