Hem Vetenskap och teknik Nu går det att köra Windows 98 på Xbox Series X/S. Om du är sugen på att lira lite retrospel.

Nu går det att köra Windows 98 på Xbox Series X/S. Om du är sugen på att lira lite retrospel.

förbi admin
0 kommentar

Skulle du vara sugen på att spela lite klassiska datorspel på din Xbox Series X eller S så finns det nu möjlighet att göra det för de som önskar.

I videoklippet ovan går Digital Foundry igenom hur man gör för att installera Windows 98 på Xbox Series X/S för att sedan lira lite gamla retrospel på den. För att det hela ska fungera behöver man dock en ansluta sig till Microsofts utvecklarprogram och ställa in sin Xbox i utvecklarläget.

Efter installationen av Windows 98 behövs det även meckas lite med Windows 98-spelen man har tänkt att spela på Xbox. Xbox kan tyvärr inte läsa original-cd-skivorna till spelen så dessa måste föras över till Xboxen som ISO-filer.

Skulle man orka fixa till det hela så ska det sedan vara fritt fram att spela Windows 98-spel på Xbox Series X/S. I videoklippet ovan kan ni bland annat kolla in när Digital Foundry lirar Turok, Command & Conquer, Quake 2 och andra spel på konsolen.

Det är inte helt omöjligt att det påverkar Xboxens eventuella garanti om man installerar Windows 98 på den. Detta göres med andra ord helt på egen risk.


purexbox.com


Spel, Microsoft,

xbox,

windows 98,

retrospel,

emulator

Du kanske också gillar