Hem Vetenskap och teknik Nu kan du köpa Magic Leap 2. AR-glasögonen kan bli dina för 37.000 kronor.

Nu kan du köpa Magic Leap 2. AR-glasögonen kan bli dina för 37.000 kronor.

förbi admin
0 kommentar

Nu har Magic Leap börjat sälja den andra versionen av sina tidigare så hajpade augmented reality-glasögon. Efter det att den första modellen inte sålde särskilt bra så fimpade Magic Leap sin konsumentdivision och Magic Leap 2 är primärt riktad till företag som vill använda AR i sitt arbete.

Magic Leap 2 är 50 procent mindre och 20 procent lättare än den första modellen av glasögonen. De rullar på en AMD Zen 2-baserad processor och har ett gäng inbyggda kameror som bland annat används för att följa användarens händer. Det finns ett lagringsminne på 256 GB och ett inbyggt batteri som ska kunna driva glasögonen i 3,5 timmar.

Magic Leap släpper den nya modellen av sina AR-glasögon i 19 länder varav Sverige är ett. Basmodellen kommer att kosta cirka 3300 dollar men det finns även en “Developer Pro”-version för cirka 4100 dollar som inkluderar lite utvecklingsmjukvara. Dessutom har Magic Leap även ett paket som man kallar för “Enterprise” för cirka 5000 dollar vilket inkluderar framtida uppdateringar och ett tvåårigt abonnemang på “enterprise features”.

Här nedan kan ni kolla in ett klipp där youtubern Dilmer Valecillos kollar in Magic Leap 2 lite närmare.

Du kanske också gillar