Hem Vetenskap och teknik Ny Chromecast med Google TV i HD-version

Ny Chromecast med Google TV i HD-version

förbi admin
0 kommentar

Har du en äldre TV med anständig bildkvalitet, men där användargränssnittet börjar halta lite? Kanske kan några av de mest populära apparna inte uppdateras längre eller helt enkelt slutat fungera? I så fall kan den här nya prylen från Google vara en välkommen uppgradering. Chromecast HD med Google TV är en uppdaterad version av den populära smarta prylen, som Google har sålt massvis av i åratal. Syftet är att erbjuda en billig uppgradering till äldre TV-apparater.

Chromecast HD med Google TV

Förvirrad? Tja, Google lanserade nyligen sin Chromecast med Google TV, som vi redan har testat med bra resultat. Nu finns det en enklare och billigare version – Chromecast med Google TV (HD), där den största skillnaden är att videoupplösningen reduceras från 4K (3840 x 2160) till HD (1920 x 1080). Lillebror kan alltså vara en vettig uppgradering till äldre HD-tv-apparater som ändå inte stöder 4K eller HDR.

Chromecast med Google TV. (Foto: Google)

Chromecast ansluts enkelt till TV:n via HDMI-ingång samt till Wi-Fi-nätverk, vilket ger bred tillgång till strömning och andra smarta tjänster. Med det nya användargränssnittet på Google TV kan du logga in med din egen användarprofil och få skräddarsydda, anpassade rekommendationer för underhållning att titta på. Nästan alla de senaste streamingtjänsterna är tillgängliga, inklusive Netflix, HBO Max, Disney+ och Amazon Prime Video. Och naturligtvis YouTube. Man kan också ”casta” och dela innehåll från mobil till TV-skärmen.

Chromecast with Google TV Lifestyle Panasonic GeirNordby

Pris och tillgänglighet

Chromecast med Google TV (HD) finns nu och kostar 469 kronor.

 

Du kanske också gillar