Hem Vetenskap och teknik Ny högtalare från Bang & Olufsen och Balenciaga liknar en väska

Ny högtalare från Bang & Olufsen och Balenciaga liknar en väska

förbi admin
0 kommentar

Bang & Olufsen är kända för sina högtalare i alla möjliga former, och deras senaste modell har antagit en handväskeform! Nyheten heter Speaker Bag och har utvecklats i samarbete med Balenciaga.

Designhuset är känt för sina extravaganta kläder, skor och inte minst handväskor i hög klass. De är bland annat kända för att ha designat en lyxigare version av den blågula IKEA-kassen, för runt 20 000 kronor. B&O och Balenciagas senaste produkt ser också ut som en väska, men det är definitivt inte plast vi pratar om!

Speaker Bag – bärbar högtalare formad som en handväska

Speaker Bag är gjord för hand av ett stycke aluminium, med hundratals små stansade perforeringar som släpper ut ljudet. Varje högtalare är borstad, anodiserad och handpolerad på Bang &Olufens Factory 5 i Struer, Danmark.

Högtalaren är utformad som Balenciagas populära handväskor och har ett litet förvaringsfack klätt i italienskt läder. Den bärbara ”högtalarväskan” erbjuder 18 timmars batteritid och multipoint Bluetooth-anslutning.

Görs endast i 20 exemplar – och ingen avslöjar priset

Speaker Bag visades för första gången under Balenciagas 51st Couture-modeutställning i Paris. Högtalaren stod ensam för ljudet under runway-showen, där musiken synkroniserat spelades upp från högtalare som modellerna bar.

This bag is a testament to what happens when two very special companies with an unparalleled heritage of craftsmanship join forces. Both design teams are dedicated to excellence, and I think we together created something unique, säger Miklu Silvanto, chefsdesigner på Bang &Olufsen.

Speaker Bag (Foto: Balenciaga/B&O)

Högtalarväskan är i högsta grad en ”limited edition” historia. Den handväskeformade högtalaren är planerad att endast tillverkas i 20 exemplar och säljs endast i Balanciagas egna butiker. Priset blir, enligt vad Ljud & Bild känner till, endast kommunicerat av Balenciaga till dem som faktiskt vill köpa högtalaren. Vem vet, kanske kan den här talaren bli ett samlarobjekt så småningom?

 

 

Du kanske också gillar