Hem Vetenskap och teknik Ovanligt mycket ris bland all ros i nya Pokémon

Ovanligt mycket ris bland all ros i nya Pokémon

förbi admin
0 kommentar

Spelrecension

Pokémon Scarlet/Pokémon Violet

Format: Nintendo Switch

Åldersgräns: 7

Betyg: 3/5

Pokémon Scarlet/Pokémon Violet

Format: Nintendo Switch

Åldersgräns: 7

Betyg: 3/5

Nog för att det slarvas och tas genvägar i spelutveckling – nu för tiden dessutom i trygg vetskap om att konsekvenserna kan lappas ihop den digitala vägen, om så behövs – men överlag känns det ändå som den tekniska lägstanivån blivit allt högre.

Det finns ju dock alltid undantag som bekräftar regeln, så som förra veckans spel i spalten, Star Ocean: The Divine Force. Föga anade jag att det bara skulle gå en vecka tills nästa landade under mitt förstoringsglas, och att det dessutom skulle röra sig om något så stort och profilerat som Pokémon.

Den nionde generationens spel, Scarlet och Violet (traditionsenligt uppdelade i två versioner), lider av en teknisk undermålighet som vanligtvis inte förknippas med Nintendo. Det är ryckigt och slött samt inte sällan fullt av flimmer och andra grafiska skavanker som både distraherar rent visuellt och går ut över spelglädjen – i värsta fall rentav ens själva framfart.

Svintråkigt, rent ut sagt, för i övrigt finns mycket att uppskatta här. Äventyrets upplägg, där man simultant med den klassiska resan mot toppen som Pokémontränare lever studentliv på en internatskola, är mestadels underhållande och jag gillar spelvärldens mångfald och distinkta områden, som inspirerats av den Iberiska halvöns varierande natur och pittoreska lant- och kustsamhällen.

Helheten är en splittrad sådan, således, med ovanligt mycket ris bland all ros. Scarlet och Violet är egentligen riktigt roliga spel som tyvärr fläckas ner olyckligt mycket av sin haltande teknik.

Du kanske också gillar