Hem Vetenskap och teknik Plex återupplivar HTPC-klient

Plex återupplivar HTPC-klient

förbi admin
0 kommentar

HTPC-segmentet har minskat med åren, men det finns en och annan datormaskin inkopplad i TV-apparater runt om i världen. PC-användare som kör Plex via webbläsaren eller programmet har fått ett gränssnitt som är anpassat för mindre datormonitorer, vilket kan göra upplevelsen mindre optimal när större TV-apparater används. Nu har Plex återupplivat sin HTPC-satsning och släpper en ny variant av Plex-klienten som är gjord för att användas med större skärmar.

Användare som kört Plex-klienten på smarta TV-apparater eller spelkonsoler kommer känna igen gränssnittet i Plex HTPC väl, då nya klienten är mer eller mindre en kopia av denna. Det vill säga betydligt större affischer till filmer och serier samt större text för bättre läsbarhet. Användare får tillgång till alla filmer och serier och all annan media från servrar, och kan navigera bland dessa med piltangenterna på tangentbordet eller inkopplad handkontroll.

I ett blogginlägg om nya klienten skriver Plex att utvecklarna egentligen planerade att skrota alla satsningar att ta fram en PC-klient med det nyare gränssnittet. Efter respons från folk som avnjuter media via datorer kopplade till TV-apparater ändrade utvecklarna sig och dammade av projektet. För ungefär ett år sedan fick betatestare tillgång till den nya klienten och nu har arbetet med HTPC-klienten gått så pass långt att den är redo att släppas skarpt.

Plex HTPC finns tillgänglig att ladda ned via Plex.tv och är kompatibel med Windows, Linux och Mac.

Kommer du börja använda nya HTPC-varianten?

Du kanske också gillar