Hem Vetenskap och teknik Pro-Ject Power Box DS3 och Power Box Phono S3

Pro-Ject Power Box DS3 och Power Box Phono S3

förbi admin
0 kommentar

Många skivspelare levereras med en extern strömförsörjning. Så är det med många andra komponenter också, och vanligtvis är de små medföljande strömförsörjningarna av varierande kvalitet.

De är sällan eller aldrig immuna mot brus, som följer med hela vägen från stickproppen till elektroniken i komponenterna. För skivspelare innebär detta små hastighetsförändringar som du inte nödvändigtvis hör, men som resulterar i ojämn rotation. I en förstärkare eller CD-spelare följer bruset med hela vägen till högtalarna.

Pro-Ject tror att de har en lösning på det första problemet med Power Box Phono S3.

Power Box Phono S3. Foto Pro-Ject

Den lilla lådan är tillräckligt kraftfull för att servera brusfri ström till både en skivspelare och ett separat phonosteg (RIAA-steg). Den kan användas med spelare och phono-steg som behöver antingen 15 eller 18 volts spänning, och den finns i både svart och silvergrå.

Priset anges till 179 Euro, runt 2 000 kronor.

 

Power Box Phono S3. med 15 och 18 V.

 

Pro-Ject Power Box DS3 Sources är, som namnet antyder, en strömförsörjning för flera enheter. Den kan användas med sex enheter, två med 9 volt spänning, en på 15 V och tre på 18 V.

Power Box DS3 bak

Den har ESR-kondensatorer och 10 000 μF filterkapacitet, med en kopparskärmad transformator inuti. Här får man också överspänningsskydd och möjlighet att fästa träpaneler på sidorna med små magneter som håller fast dem.

Power Box DS3 Sources kostar naturligtvis mer, priset anges till 699 Euro, knappt 8 000 kronor.

Power Box DS3 Sources. Foto. Pro-Ject

 

Du kanske också gillar