Hem Vetenskap och teknik RTX 4090 har fortfarande omfattande problem med smälta kontakter

RTX 4090 har fortfarande omfattande problem med smälta kontakter

förbi admin
0 kommentar

Problemet med smälta kontakter för RTX 4090-kort fortsätter. För över ett år sedan rapporterades de första problemen med smälta 12VHPWR-adaptrar, och sedan dess har tillverkarna kommit ut med en design som inte ska vara lika ömtålig.

Men rapporterna om 4090-problem fortsätter, antagligen eftersom många fortfarande använder den tidiga varianten av grafikkorten med dess 12VHPWR-adapter. I en video på Youtubekanalen Northbridgefix berättar en teknikreparatör att de får in så många som 20 till 25 GeForce RTX 4090-kort i veckan, just för reparation av de smälta kontakterna.

I november förra året sa Nvidia att de var medvetna om problemen, och att det rörde sig om ungefär 50 grafikkort. Teknikföretaget menade dock på att det handlade om handhavandefel, då användare inte kopplat in kontakten till korten ordentligt och detta ledde till överhettning. Ändå valde man att designa om den tidigare strömkontakten. Reparatören hos Northbridgefix säger att det, tillsammans med den stora volym RTX 4090-kort de får in, absolut inte är användarnas fel.

Källa: Toms Hardware.

Du kanske också gillar