Hem Vetenskap och teknik Rykte: Mercedes E 63 AMG får rak sexa med hybrid-teknik. Två cylindrar färre men 100 hästar extra.

Rykte: Mercedes E 63 AMG får rak sexa med hybrid-teknik. Två cylindrar färre men 100 hästar extra.

förbi admin
0 kommentar

Att många biltillverkare tvingas kapa bort cylindrar i jakten på snällare bilar vet vi. Mercedes gick från åtta till fyra cylindrar i nya C 63 AMG och inte helt oväntat är det fler AMG-bilar som kommer tappa i motorstorlek. Nu kommer rykten som säger att nästa generation av E 63 AMG istället får en rak sexa och att den blir en laddhybrid. Och den väntas bjuda på runt 100 hästar fler än bilen den ersätter. Förbränningsmotorn ska baseras på M256 som sedan modifieras ordentligt för att bli värdig AMG-emblemet. Till denna kopplas en elmotor på runt 200 hästar som får sin kraft från ett batteripack på 6,1 kWh. Det blir fyrhjulsdrift och en sammanlagd effekt på över 700 hästar. Man kommer nog att kunna köra på bara el också om man vill, men säkert inte särskilt långt.

Andra nya rykten kring Mercedes är att de kommer rensa upp lite i modellutbudet. CLS, GLC Coupé, GLE Coupé och AMG GT 4-door sägs ligga risigt till för att få en ny generation. I Europa och USA erbjuder Mercedes just nu 33 olika modellversioner och detta ska minskas till 14.


motor1.com


Bil, Mercedes,

Mercedes E 63 AMG,

laddhybrid,

rykte,

motor,

prestanda,

AMG


Mercedes-AMG E63 Final Edition

Mercedes-AMG C 63 S E Performance är här
Hejdå åtta, hejsan fyra!Tumnagel

34.0°
Mercedes rullar ut världens starkaste S-Klass
Den här bjuder på 802 hästar och 1430 newtonmeterTumnagel

39.6°
Nya Mercedes-AMG GT läcker ut
Läcker?Tumnagel

40.0°
Mercedes kanske slutar med EQ-beteckningen snart
Behövs inte i framtidenTumnagel

42.4°


Du kanske också gillar