Hem Vetenskap och teknik Ryktesbarometern: Det här lanseras på Apples event

Ryktesbarometern: Det här lanseras på Apples event

förbi admin
0 kommentar

På onsdag 7 september håller Apple det första av två förväntade event under hösten, och hela världen ser fram emot lanseringen av Iphone 14. De nya telefonerna lär dock inte bli den enda nyheten på eventet, så vad mer kan vi vänta oss? Häng med så listar vi de olika prylar det har ryktats om, och hur sannolikt det är att de dyker upp på eventet!

Läs också: Iphone 14: Allt om 2022 års modeller av Iphone


Iphone 14 

Om Apple inte visar upp nästa generation Iphone kan vi lika gärna packa ihop och lägga ned sajten. I över 10 år har Apple hållit ett event i september där nya Iphone presenteras, och alla rykten pekar på att det blir så även i år. Vissa år har själva lanseringen däremot hamnat senare, i oktober och en gång rent av i november, men det är en annan sak (och förresten pekar ryktena på att Iphone 14-familjen kommer att finnas att köpa redan i slutet av september).

Sannolikhetsfaktor: 100%


Apple Watch Series 8

Nästan lika säkert som nya Iphone är en ny Apple Watch-modell. Series 8 är huvudmodellen av klockan, som i år ryktas få en kroppstermometer och bättre batteritid.

Sannolikhetsfaktor: 95%


Apple Watch Pro

Enligt Mark Gurman på Bloomberg har Apple tagit fram en ny, häftigare, lyxigare och dessutom mer tålig Apple Watch-modell som ska heta Apple Watch Pro. Den påstås vara redo för säljstart under hösten och kommer förmodligen att visas upp samtidigt med Series 8, även om det kanske dröjer lite längre innan du kan lägga vantarna på den.

Sannolikhetsfaktor: 80% 


Apple Watch SE (andra generationen)

Mark Gurman påstår också att en ny Apple Watch SE ska släppas tillsammans med Series 8. Nu var det två år sedan den första modellen släpptes och en av de stora frågorna är hur klocksortimentet kommer att se ut efter eventet – försvinner gamla Series 3 till slut?

Sannolikhetsfaktor: 95%


Airpods Pro (andra generationen)

Vi blir inte förvånade om nästan lika många går och väntar på nya Airpods Pro som på Iphone 14. Det är nu nästan tre år sedan hörlurarna lanserades och vanliga Airpods har blivit betydligt mer kapabla under tiden. Enligt rykten kommer den nya modellen att bland annat få stöd för bluetooth 5.2 och lc3-kodeken, som ger betydligt högre ljudkvalitet under samtal.

Sannolikhetsfaktor: 90%


Reality One och Reality Pro

Apple kommer enligt rykten att lansera ett mixed reality-headset någon gång innan årsskiftet, och det är teoretiskt möjligt att Apple väljer att visa upp headsetet redan nu i september, för att ge utvecklare mer tid att bygga ar/vr-upplevelser (och potentiella kunder mer tid att bygga upp habegäret). Men sannolikheten är låg.

Sannolikhetsfaktor: 10%


Nya Macar och Ipad-modeller

Inte ett enda rykte pekar mot några nya Mac- eller Ipad-modeller under septembereventet. De väntas istället lanseras under ett separat event i oktober. Men totalt uteslutet är det så klart inte.

Sannolikhetsfaktor: 5%

Du kanske också gillar