Hem Vetenskap och teknik Samsung får egen version av nya Snapdragon

Samsung får egen version av nya Snapdragon

förbi admin
0 kommentar

När Qualcomm för en tid sedan presenterade sin nya systemkrets Snapdragon 8 Gen 2 redovisades en rad olika tillverkare som skulle använda den, men till mångas förvåning fanns inte Samsung med bland dessa. Lite senare läckte information fram om att Samsung skulle komma att använda Snapdragon 8 Gen 2 men i form av en egen och exklusiv version av processorn med högre klockfrekvens.

Nu påstår sig publikationen 9to5Google ha kommit över dokument som omnämner Galaxy S23:s systemkrets som ”Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy.” Som det tidigare ryktet hävdade har den här versionen av Snapdragon 8 Gen 2 lite högre klockfrekvens på den primära kärnan samt på grafikprocessorn, vilket i teorin kan resultera i högre prestanda. I det här fallet ska Samsungs version av processorn har en klockfrekvens på 3,36 GHz medan den vanliga Snapdragon 8 Gen 2 har en klockfrekvens på 3,2 GHz.

Processorn uppges även vara optimerad specifikt för Samsungs övriga hårdvara, men där saknas det uppgifter om var de handlar om för optimeringar.

Du kanske också gillar