Hem Vetenskap och teknik Samtliga Alphacool-kylare kompatibla med AM5

Samtliga Alphacool-kylare kompatibla med AM5

förbi admin
0 kommentar

Inför lanseringar av nya processorsocklar är bakåtkompatibilitet med kylare för äldre socklar ett hett ämne. Nu har tillverkaren Alphacool bekräftat att samtliga aktuella kylare från företaget blir AM5-vänliga.

När det vankas nya processorsocklar är det ofta mycket funderingar kring huruvida existerande processorkylare kan föras över till de nya plattformarna. AMD har just en ny plattform och sockel vid namn AM5 på ingång. De förväntas lanseras någon gång under nästa månad och kylarsnacken har pågått sedan sockeln först avtäcktes.

Nu har företag börjat bekräfta huruvida deras kylare är kompatibla med den nya plattformen. Nu har Alphacool gått ut med att samtliga kylare ur deras produktkatalog kommer gå att montera på sockel AM5. Den nya sockeln må vara designad för att vara bakåtkompatibel med AM4. Däremot ska själva monteringsproceduren vara lite annorlunda. Något som då innebär att tillverkare kan komma att behöva tänka om.

Alphacool kommer att skicka med monteringssatser för AMD:s nya processorsockel med alla nya kylare. I Alphacools pressmeddelande framgår det dock inte om denna monteringssats kommer finnas tillgänglig att köpa fristående. Vi får helt enkelt vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Du kanske också gillar