Hem Vetenskap och teknik Sony avtäcker Xbox Elite-utmanaren DualSense Edge

Sony avtäcker Xbox Elite-utmanaren DualSense Edge

förbi admin
0 kommentar

Sony har nu avtäckt en ny handkontroll för premiumsegmentet som går under namnet DualSense Edge. Denna ska utmana Microsofts Xbox Elite-handkontroller med utbytbara knappar, delar och en drös användarinställningar.

Under Gamescom 2022 avtäckte Sony en ny premiumhandkontroll. Denna går under namnet DualSense Edge och föga förvånande tar den handkontrollen DualSense och pressar den till sin gräns.

Här har Sony tagit inspiration från Microsofts påkostade Elite-kontroller. Detta genom utbytbara knappar och analoga spakar för att göra användarupplevelsen så personlig som möjligt.

Användare kommer ha möjligheten att ändra knapparnas funktioner eller stänga av knappar helt och hållet. Det kommer vara möjligt att justera de analoga spakarnas ”döda zoner” och de analoga knapparna på baksidan kan justeras för att aktiveras snabbare. Något som låter ypperligt för de som spelar snabba skjutspel eller dylikt där blixtsnabba reaktioner är viktigt.

Sett till nya knappar på handkontrollen handlar det om två nya paddelknappar på handkontrollens baksida. Under de analoga spakarna finns även två funktionsknappar som kan programmeras för att erbjuda olika funktioner.

De analoga spakarna kan bytas ut för andra spakar med olika former. Det är även möjligt att byta ut de mekaniska delarna för spakarna inuti handkontrollen om de skulle slitas ut med tiden.

Sony har dessvärre inte bekräftat när DualSense Edge kommer att lanseras. Vi vet inte heller vad dess prislapp kommer att hamna på. När Microsoft lanserade sin Xbox Elite-kontroller var det ett pris på 2 500 kronor som gällde. Huruvida Sony tar i lika hårt med sin prislapp återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Du kanske också gillar