Hem Vetenskap och teknik Sony bekräftar att PSVR2 släpps tidigt nästa år

Sony bekräftar att PSVR2 släpps tidigt nästa år

förbi admin
0 kommentar

Dags att börja VR-säkra spelrummet.

På pappret ser det ut att bli ett riktigt bra headset, och i vår snabbkoll från början av året var det rätt många av er som uppgav att ni planerade att införskaffa ett PSVR2 – Playstations andra VR-headset – när det släpps. Frågan är bara när det släpps, för vi har ännu inte fått något släppdatum. Men vad vi har fått är ett lite bredare släppfönster.

Via Twitter skriver Storbritanniens officiella Playstation-konto att PSVR2 kommer att släppas “tidigt under 2023”. Vi får hålla tummarna för att Sony lyckas producera ordentligt med enheter, så att intresserade slipper vänta i otaliga månader för att lägga vantarna på en.

Under huven ser det som sagt rätt imponerande ut, med dubbla OLED-skärmar på vardera 2000×2040 pixlar i upplösning och ögonspårning från svenska Tobii, vilket möjliggör “foveated rendering” där endast området av skärmen man faktiskt tittar på renderas i full upplösning, vilket avsevärt förbättrar prestandan. Därtill har Sony uppgett att fler än 20 “stora spel” ska finnas tillgängliga till headsetet när det släpps.

Du kanske också gillar