Hem Vetenskap och teknik Sony HT-A9 tillbaka på butikshyllorna

Sony HT-A9 tillbaka på butikshyllorna

förbi admin
0 kommentar

För nästan exakt ett år sedan testade vi de helt nya Sony HT-A9  hemmabiohögtalare och var imponerade av surroundupplevelsen.

Med fyra avancerade men ändå kompakta surroundhögtalare som kan placeras fritt i rummet, och möjligheten att expandera med en trådlös subwoofer, lyckades Sony-systemet fånga oss i en exceptionellt verklighetstrogen och engagerande ”ljudbubbla”.

Förutom imponerande reproduktion av film- och TV-underhållning lät Sony-högtalarna också övertygande med musik. Realismen var påtaglig och HT-A9 fick till slut en gedigen rekommendation från vår sida.

Det fanns bara ett problem: Högtalarna var nästan omöjliga att få tag på!

L&B-redaktionen har sedan dess fått många förfrågningar från läsare som undrar var man kan köpa HT-A9. Produkten har varit en bristvara hos vanliga Sony-återförsäljare, och högtalarna har inte heller funnits i Sonys egen webbutik.

Om det beror på corona, chipbrist eller andra problem ska vi inte spekulera i, men Sony har alltså inte kunnat möta efterfrågan – till stor frustration hos   vissa potentiella köpare. Men nu verkar det ha lossnat!

Sony Nordic skriver i ett mejl till Ljud & Bild att HT-A9 nu kan köpas från flera auktoriserade återförsäljare. Högtalarna kommer i första hand att säljas direkt online, men kan även komma att finnas i butik i sinom tid.

Vi noterar att priset på HT-A9 har ökat med några tusenlappar sedan vi först testade dem, men nu finns högtalarna åtminstone tillgängliga. Sony-högtalarna är definitivt värda att överväga om du letar efter större ljudupplevelser än en vanlig soundbar kan ge.

Om du vill veta mer om Sony HT-A9 rekommenderar vi att du läser testet nedan!

Läs också

Sony HT-A9: Vilket surroundljud!

Med HT-A9 har Sony tänkt i helt nya banor och löst ett stort problem inom hemmabioljud: var högtalarna ska placeras. Och som det fungerar!

Du kanske också gillar