Hem Vetenskap och teknik Spelkonsol till barnen, vilken? – Spelkonsoler och konsolspel

Spelkonsol till barnen, vilken? – Spelkonsoler och konsolspel

förbi admin
0 kommentar

Hej,

Jag tänkte köpa en spelkonsol till mina barn, 4 samt 6 år. De spelar främst på dator idag, men dels vill jag ha min dator i fred och dels blir det enklare för dem att spela tillsammans på en konsol när man har flera spelkontroller.

Är en konsolnewbie, den senaste konsolen jag ägde var en Nintendo 8-bit. Jag behöver ha hjälp att köpa en prisvärd och vettig konsol som funkar ett par år, men får gärna vara begagnad eller väldigt prisvärd. Spelen ska helst inte kosta så mycket heller. Budget är väl cirka 2000 kr med ett par kontroller samt ett par spel.

Mina barn gillar de flesta typer av spel men Lego-spel intresserar lite mer, samt Minecraft och exempelvis Fall Guys. Enklare spel utan för mycket våld och gärna spel där man kan spela tillsammans. Grafiken är inte viktig, men det får helst se okej ut i alla fall. Det får gärna finnas äldre spel tillgängligt också, som Mariokart och liknande.

Har kikat lite på en Playstation 4 – är det ett vettigt val? Finns det låsningar eller konstiga saker i systemet som man ska se upp för?

Är det Xbox One S som är vettigare?

Du kanske också gillar