Hem Vetenskap och teknik Taiga Orca – framtidens eldrivna vattenskoter

Taiga Orca – framtidens eldrivna vattenskoter

förbi admin
0 kommentar

Efter två års tillverkning har kanadensiska Taiga Motors börjat leverera sina första helt elektriska och knäpptysta jetskis. Nu har eldriften alltså kommit även till vattenskotrarna, och i större skala än någonsin tidigare.    

Taiga Motors är inte den första tillverkaren som börjat satsa på eldrivna vattenskotrar, men den första som lyckats gå över till massproduktion.

Orca är lika kul som en vanlig jetski men helt tyst och driftsäker. Tänk dig en maxad jetskiupplevelse, men helt knäpptyst – inte så dumt.

Accelerationen är dessutom svårslagen och bjuder på en läcker körupplevelse utöver det vanliga.

Orca flyger fram utan att göra något som helst ljud ifrån sig. (Foto: Taiga Motors)

Lär utmana de bensindrivna skotrarna

Man kan ladda upp sin Orca på bara tre och en halv timme. Skotern kommer i sju färger och tre modeller – Sport, Performance och Carbon. Carbon är den bästa och dyraste modellen och går att ladda upp till 80 procent på bara en halvtimme.   

Den helt avgasfria vattenskotern har en toppfart på 124 kilometer i timmen och lär bli en farlig utmanare till de bensindrivna skotrarna.

Vattenskotern kommer i tre modeller och sju färger. (Foto: Taiga Motors)

Stolta att ha passerat milstolpen

“Detta är stort för Taiga-teamet, eftersom vi inte bara kickar igång sommaren med Orca-leveranser, utan även stolt markerar milstolpen för den första masstillverkade elektriska vattenskotern som finns tillgänglig för konsumenter”, säger Taigas vd Samuel Bruneau.

“År av ingenjörskonst och tester av vår revolutionerande elektriska drivlina som fungerar både i snö och vatten har nu fullbordats och verkligen förändrat människors möjligheter att uppleva naturen”, fortsätter han.

Läs hela artikeln på Robb Report och läs mer om vattenskotern på Taigas hemsida

Läs mer: Racebird – galen elektrisk foilande tävlingsbåt 

Du kanske också gillar