Hem Vetenskap och teknik Testa kommande versioner av din webbläsare

Testa kommande versioner av din webbläsare

förbi admin
0 kommentar

Webbläsaren är ett av de viktigaste programmen på våra datorer, och de utvecklas snabbt. Är du nyfiken på vilka nya funktioner som är på gång kan du testa alla stora webbläsare i förväg. Så här gör du i datorn, men du kan även hitta många i av dem i Google Play Butik eller App Store om du vill testa framtidens appar.

Nytt och hett i Chrome

När Google utvecklar nya funktioner till sin webbläsare Chrome hamnar de först i en version som heter Chrome Canary. Det är en testversion som alla kan använda, men som bara rekommenderas för avancerade användare. Man kan med andra ord inte vara säker på att allt fungerar som det ska.


Webbläsare

Tre nivåer av Edge…

En ”Insider” är Microsofts namn på sina testpiloter för Windows – men även för företagets webbläsare Edge. Du kan ladda ned tre olika program: Det mest stabila heter Beta och uppdateras varje månad, mellanläget heter Dev och uppdateras varje vecka medan den minst stabila heter Canary och uppdateras dagligen.


Webbläsare

… och Firefox

Firefox har valt samma upplägg som Microsoft och de erbjuder också sina betatestare tre olika program som är olika stabila: Beta, Developer Edition och Nightly.


Webbläsare

Finessrikt i Opera

Opera har länge varit en nytänkande webbläsare som exempelvis var tidigt ute med en inbyggd vpn-tjänst. Om du är nyfiken på vad företaget nu har på gång kan du testa Opera Browser Beta eller Opera Browser Developer. Den senare är den nyaste och minst stabila.


Webbläsare

Testa Braves nya funktioner

Webbläsaren Brave, som fokuserar på integritet, har i likhet med Opera två olika testversioner: någorlunda stabila Beta och den betydligt buggigare Nightly.

Du kanske också gillar