Hem Vetenskap och teknik Tricks för att lära sig tala ett språk som en infödd!

Tricks för att lära sig tala ett språk som en infödd!

förbi admin
0 kommentar

Många av oss drömmer om att prata ett främmande språk, men avskräcks ofta av den överväldigande uppgiften att lära sig att göra det. Det kan vara en frustrerande, avskräckande och ganska tråkig process – men det är definitivt värt ansträngningen. Att prata ett annat språk ger dig många möjligheter. Och vad är coolare än att kunna kommunicera med andra på ett annat språk än sitt modersmål?

 Hursomhelst, det finns flera anledningar till att lära dig ett främmande språk- det kan hjälpa dig att fatta svåra beslut. Enligt ” the moral foreign language effect” fattar de som pratar ett främmande språk bättre beslut. Det var genom en studie som genomfördes av Sayuri Hayakawa och Boaz Keysar på universitetet i Chicago som presenterade ett problem där fem elever var nära att drunkna och för att rädda dessa var de tvungna att låta en person drunkna.

Forskarna kom fram till individer som inte pratade sitt modersmål hanterade situationen praktiskt, med mer eftertanke och försiktighet, medan personerna som pratade sitt modersmål hanterade situationen mer känslosamt och oberäkneligt. De tvåspråkiga studenterna var eniga om att det var bäst att rädda större delen av gruppen, och det framgick klart att de hanterade situationen väl och var lösningsorienterade.

Varför? Jo det finns teorier som menar att personer som pratar ett främmande språk anstränger sig mer mentalt, vilket gör att vår tankeprocess saktas ner, vilket i sin tur gör att vi tänker mer rationellt. Enligt Phychology Today har fler studier på MFLE genomförts och alla med liknande resultat. Trots det är de här studierna inte helt avgörande men kanske en bra motivation till att lära sig ett främmande språk?

Bläddra igenom det här galleriet och upptäck några användbara råd för att lära dig ditt dröm språk snabbt och effektivt. Du kommer att prata som en inhemsk på nolltid!

Du kanske också gillar