Hem Vetenskap och teknik Två 90-talsplattformare i en något torftig ny förpackning

Två 90-talsplattformare i en något torftig ny förpackning

förbi admin
0 kommentar

Klonoa: Phantasy Reverie Series

Format: Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 4/5, Nintendo Switch, PC

Åldersgräns: 7

Betyg: 3/5

Att plattformsspelshjälten Klonoa fallit lite i glömska är inte så himla konstigt när det saknats både nya spel och övriga initiativ till att återföra serien in i rampljuset (med undantag för nyversionen till Wii, men det är ju 14 år sedan vid det här laget).

Nysläppta Klonoa Phantasy Reverie Series råder emellertid bot på detta, genom att förpacka både originalet Klonoa: Door to Phantomile och Klonoa 2: Lunatea’s Veil under samma (renoverade) tak.

Det ska dock genast sägas att spelen, som härrör från 1997 respektive 2001, inte är uppgraderade enligt samma höga standard som till exempel Crash Bandicoot: N’sane Trilogy eller Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom; andra exempel på upphottade gamla plattformspel från de senaste åren. Klonoa Phantasy Reverie Series är överhuvudtaget svårplacerat bland vedertagna beteckningar som ”remaster” och ”remake”. Det är liksom ingetdera – och ärligt talat ingen speciellt vacker syn.

Det spelmässiga finns det inte lika mycket att invända mot, vissa föråldrade drag åsido. Kontrollen är förhållandevis rapp och lättmanövrerad och banorna omväxlande i momenten. Alla gamla klassiska förmågor, till exempel möjligheten att använda fiender som katapulter för att nå högre plattformar, är intakta liksom de konstant skiftande perspektiven.

Det är trivsamma och förhållandevis underhållande spel i all enkelhet, utan att på något sätt göra anspråk på att vara några odödliga klassiker.

Man önskar bara att de fått en lite värdigare behandling.

Du kanske också gillar