Hem Vetenskap och teknik Uppdatering ska få Android att fungera bättre med klockor, högtalare, datorer och annat

Uppdatering ska få Android att fungera bättre med klockor, högtalare, datorer och annat

förbi admin
0 kommentar

Att prylar ska kunna prata med varandra kan tyckas vara en självklarhet, men det är inte alltid fallet. Det är dock en förutsättning för att det smarta hemmet och många andra löften inom teknikutvecklingen ska kunna infrias. 

Googles nya initiativ som offentliggjordes nu under CES-mässan tar avsprång i funktionen Fast Pair. Den har funnits sedan 2017 och ska göra att du enkelt kan ansluta ett par nya hörlurar till din telefon helt utan strul. Ja, det är i alla fall tanken, även om de flesta som provat nog märkt att det inte alltid är oproblematiskt.

Nu ska hur som helst Fast Pair expanderas även till smarta hem-enheter, bilar, högtalare och annat så att du snabbt och enkelt ska kunna komma igång med din nya enhet. Även Chromebook-datorer inkluderas och framöver kan du ställa in en ny Chromebook med din Android och på det sättet dela information om ditt Google-inlogg och wifi-lösenord helt automatiskt med nya datorn. Chromebook ska även kunna upptäcka dina nya hörlurar och med inbyggt stöd för smarta hemmet-standarden Matter i Android expanderas Fast Pair till även en lång rad smarta hemmet-produkter som till exempel lampor, övervakningskameror och annat.

Google har inte glömt bort klockor heller, för inom ett par månader, säger Google, så kommer du kunna låsa upp din dator, telefon eller surfplatta med klockan, då bara genom att vara nära den. Mobilen kommer även enklare kunna användas som bilnyckel till bilar som stödjer det, då utan att du ens ska behöva ta upp mobilen ur fickan.

Google planerar även att förenkla för dig när du spelar upp saker på en enhet samtidigt som du använder en annan. Spela en film på surfplattan när det ringer på din telefon så kopplas lurarna direkt till telefonen så du kan svara. Google ska även introducera rumsligt ljud som anpassas efter hur du rör huvudet, precis som Apple har sedan en tid.

Så långt Android, Chromebook och Wear OS, men Google begränsar sig inte till sina egna system. De arbetar även med partners och Windows-datorer inkluderas i detta. Samsung har ju till exempel ett tight samarbete med Microsoft och genom att expandera Fast Pair till även Windows (i samarbete med Acer, HP och Intel) räknar Google med att du enkelt ska kunna synka textmeddelanden, ansluta bluetoothtillbehör och annat även på Windows.

De nya funktionerna räknar Google med att rulla ut under året.

Du kanske också gillar