Hem Vetenskap och teknik Utbytbara brytare när Corsair krymper K70

Utbytbara brytare när Corsair krymper K70

förbi admin
0 kommentar

Corsair har under en längre period varit ett stort namn på tangentbordsmarknaden, där det mekaniska K70 är en av deras viktigaste modeller. Företagets tangentbord är dock inte alltid populära bland de entusiaster som söker mer nischade produkter, eller önskar konfigurera sina tangentbords brytare och tangenter (eng. keycap). Det sistnämnda tar sig bolaget an med sitt senaste tillskott, Corsair K70 Pro Mini Wireless 60%

Det långa namnet till trots är modellen av den mindre storleken benämnd som 60%, vilket bland annat innebär att F-tangenter, piltangenter och numerisk del fattas. En av de viktigare punkterna med tangentbordet är att det är trådlöst. Detta med hjälp av Corsairs Slipstream Wireless, som utlovar både god prestanda och kan anslutas med flera trådlösa enheter. Exempelvis kan både mus och ett tangentbord dela samma trådlösa mottagare. Produkten kan även anslutas med USB Type-C eller via Bluetooth.

Batteritiden vid trådlös användning uppges vara 32 timmar med RGB-belysning aktivera. Den som hellre stänger av funktionen får avnjuta betydligt förbättrad batteritid på hela 200 timmar. RGB-belysningen är inte bara fokuserad till tangenterna, utan även på en remsa runt tangentbordet. I vanlig ordning kan belysningen kontrolleras med Corsairs mjukvara ICUE.

Corsairs K70 Pro Mini Wireless 60% finns tillgängligt att köpa med brytarna Cherry MX Red eller MX Speed. För första gången möjliggör Corsair nu att lätt byta brytare utan att behöva löda, då tangentbordet har stöd för hot swap. Det anpassningsbara temat fortsätter med tangenterna, där företaget väljer ett standardiserat upplägg för bredare kompatibilitet med andra tangenter.

De tangenter som följer med är av PBT-plast, och ytterligare tangenter för escape och mellanslag medföljer. Den som ändå vill byta har möjlighet att köpa andra tangenter av Corsair. Även tangentbordet finns att köpa genom företagets webbutik, där priset ligger på 189 euro. Hos svenska återförsäljare landar det på 1 999 kronor, men modellen finns ännu inte i lager.

Är du intresserad av mindre tangentbord eller föredrar du större varianter?

Du kanske också gillar