Hem Vetenskap och teknik Vattenvarnare hittar läckaget tidigt – Kkuriren

Vattenvarnare hittar läckaget tidigt – Kkuriren

förbi admin
0 kommentar

Länsförsäkringar Södermanland erbjuder därför en vattenvarnare som tidigt upptäcker läckaget innan det hunnit bli en skada.

– Vattenvarnaren LeakBot klämmer du fast på vattenröret där vattnet kommer in i huset. Det är en enkel installation som du kan göra själv. Vattenvarnaren hittar läckaget tidigt och om du inte själv kan lösa problemet skickar vi en rörmokare som hjälper dig att hitta läckaget, säger Andreas Fahlstedt, chef affär och marknad på Länsförsäkringar Södermanland.

Foto: Länsförsäkringar

Ingen kostnad för husägaren

Både vattenvarnaren och eventuell hjälp av en rörmokare är gratis för alla som har sin hus- eller fritidshusförsäkring hos Länsförsäkringar Södermanland. Dessutom får man 10 procent rabatt på sin försäkring om man installerar vattenvarnaren.

– Förutom att minska antalet skador ser vi det i ett vidare begrepp. Alla måste hjälpas åt att ta ett samhällsansvar. En vattenskada orsakar i genomsnitt ett utsläpp på 300 kilokoldioxid. Det är lika mycket som att köra cirka 200 mil med en liten bensinbil, säger Andreas Fahlstedt. 

Visste du att i Södermanland är vattenskador den fjärde vanligaste skadeorsaken?  Klicka här och läs mer om detta i vattenrapporten. 

undefined

Vattenvarnaren upptäcker ett läckage tidigt och varnar innan det hunnit bli en skada.

Foto: Länsförsäkringar

Alla huskunder har fått ett erbjudande

Under året har Länsförsäkringar Södermanland löpande skickat ut ett erbjudande till alla sina försäkringskunder om möjligheten att beställa och installera vattenvarnaren LeakBot. 

– Vi räknar med att alla våra befintliga kunder har fått erbjudandet om vattenvarnaren under 2022. Självklart ger vi även nya kunder samma möjlighet och erbjudande, säger Andreas.

undefined

Andreas Fahlstedt, chef affär och marknad på Länsförsäkringar Södermanland.

Foto: Länsförsäkringar

Enkel installation

Den intelligenta vattenvarnaren LeakBot bygger på ny modern teknik, som mäter droppe för droppe och snabbt larmar om det finns något läckage i systemet. Vattenvarnaren är enkel att installera, den kläms fast på röret där vatten kommer in i huset, i närheten av vattenmätaren. Inga verktyg behövs, förutom ett fungerande wifi. 

Efter att ha laddat ner en app följer man instruktionerna för att komma igång. Det är ett enkelt och smidigt sätt att trygga ditt hus från svåra vattenskador. 

Ta reda på mer om vattenvarnaren i våra frågor och svar.

Vattenvarnaren LeakBot

Den är enkel att installera. 

Via en app håller den reda på din vattenförbrukning och meddelar dig om den hittar en läcka. Du får tillgång till specialutbildad VVStjänst som hittar dolda läckage. Vattenvarnaren är kostnadsfri och dessutom får du 10 procent rabatt på din försäkring hos oss om du installerar vattenvarnaren. 

Läs mer på www.lfs.se/vatten.  

Du kanske också gillar