Hem Vetenskap och teknik Vi har testat Shokz OpenRun Pro. Hörlurar med benkonduktion.

Vi har testat Shokz OpenRun Pro. Hörlurar med benkonduktion.

förbi admin
0 kommentar

I somras släppte Shokz en ny modell av sina hörlurar med benkonduktion vilka jag nu har testat ett tag. Shokz OpenRun Pro är en efterföljare till modellen som kallades för Aeropex när Shokz fortfarande gick under namnet AfterShokz. Jag har även använt Aeropex sedan de släpptes och har varit väldigt tillfredsställd med det som de kunnat erbjuda.

För vem är dessa?


Shokz OpenRun Pro är alltså ett par hörlurar som överför ljud via kindbenet, något som gör att man inte behöver ha hörlurarna i örat. Detta gör även att man kan uppfatta ljud i sin omgivning. Det kanske kan vara intressant om man är ute och går, springer eller cyklar. Vill man bli helt innesluten i ljudupplevelsen så ska man dock välja ett par andra hörlurar än Shokz OpenRun Pro.

Vad är nytt med Shokz OpenRun Pro?


Shokz senaste hörlursmodell är försedd med ett nytt system för ljudöverföring via benkonduktion som framför allt återger bas i musiken bättre än deras föregående modell. Det här är något som hörs tydligt och som jag personligen uppskattar. I vissa låtar kan dock vibrationerna från Shokz OpenRun Pro göra att det kittlar lite där hörlurarna kommer i kontakt med huden, något som kanske kännas lite irriterande för en del. OpenRun Pro läcker inte heller lika mycket ljud som sin föregångare. Det gör att man kanske inte stör sin omgivning lika mycket om man till exempel använder dem i kollektivtrafiken eller på andra platser där folk samlas.

Även batteriet har blivit bättre i Shokz OpenRun Pro och ligger på runt 10 timmar, något som kan jämföras med de 8 timmar föregångaren erbjöd. Hörlurarna laddas fortfarande via en egenutvecklad kontakt vilket gör att man får se till att inte tappa bort laddkabeln till hörlurarna. Laddkontakten på hörlurarna har flyttats något jämfört med föregångaren och även de andra reglagen på hörlurarna har fått lite ny design.

Till skillnad från sina föregångare är Shokz OpenRun Pro bara IP55-klassade. Det innebär att de inte är helt vattentäta vilket föregångaren som är IP67-klassad var. Jag har dock själv använt Shokz OpenRun Pro i några av sommarens skyfall och detta har funkat fint.

Vad höjer temperaturen?


Ljudkvaliteten är bland den bästa, om inte den bästa, jag har hört från ett par hörlurar med benkonduktion. Den extra basen som hörlurarna ger är även den ett välkommet inslag. Att batteriet räcker längre och laddas snabbare än föregångarna är även det extra plus i kanten. Det lägre ljudläckaget, vilket ger mindre störningar för de som eventuellt finns i närheten när man använder hörlurarna, är givetvis positivt för omgivningen.

Vad sänker temperaturen?


Det är trist att hörlurarna använder en proprietär kontakt vilket gör att de inte går att ladda om den inkluderade laddkabeln försvinner eller går sönder. Föregångarna levererades med två sådana laddsladdar men till OpenRun Pro skickas det bara med en sladd. Att hörlurarna har fått en lägre IP-klassning än sina föregångare är givetvis även det en nackdel, något som jag dock inte tror kommer att påverka dem som använder hörlurarna under någorlunda normala förhållanden kommer att märka av.

Ska man köpa Shokz OpenRun Pro?


Är man ute efter ett par hörlurar med benkonduktion så skulle jag nog vilja påstå att OpenRun Pro är den bästa modellen som för tillfället finns på marknaden. Har man redan föregångarna AfterShokz Aeropex, som idag säljs i en något uppdaterad version under namnet Shokz OpenPro, så kanske man dock inte behöver uppgradera till OpenRun Pro. Shokz OpenRun Pro kostar cirka 2200 kronor medan Shokz OpenRun går att köpa för cirka 1600 kronor.


shokz.com


Pryl, Feature,

Shokz släpper OpenRun Pro,

recension,

febertestar,

hörlurar,

benkonduktion

Bild till artikel


Foto: Hugo Engström

Bild till artikel


Foto: Hugo Engström

Bild till artikel


Foto: Hugo Engström

Shokz släpper OpenRun Pro


Hörlurar med benkonduktion
Nu släpper Shokz sin senaste modell OpenRun Pro på den svenska marknaden. Det handlar om ett par hörlurar med benkonduktion som kanske passar fint för dem som inte vill ha grejer intryckta i sina öron. En av nackdelarna med benkonduktions-hörlurar är att baseffekten i hörlurarna ofta kan vara minimal och kanske på på gränsen till obefintligt. Det säger sig Shokz ha fixat till med nya och förbättrade bas-transduktorer i Openrun Pro. Hörlurarna har ett inbyggt batteri som ger upp till tio timmars lyssning på en laddning. Det finns även en snabbladdningsfunktion som ger upp till 1,5 timmas lyssning på cirka fem minuters laddning av hörlurarna. Shokz Openrun Pro släpps i beige, svart, blå samt rosa och kostar cirka 2200 kronor.Tumnagel

37.5°
Recension Vi har testat AfterShokz Aeropex


Hörlurar med benkonduktion
För ett tag sedan släppte hörlursföretaget AfterShokz ett par nya trådlösa hörlurar där ljudet överförs via lyssnarens kindben vilket gör att det även går att ha lite koll på bakgrundsljudet i sin närmiljö. Jag har lattjat runt med dessa sedan dess och här kommer ett litet utlåtande från vad jag tycker om de första hörlurarna med benkonduktion som jag faktiskt använt under en lite längre tid. Den senaste versionen av AfterShokz hörlurar med benkonduktion heter Aeropex och de är vattentäta enligt IP67-klassning. Det innebär att de kan användas på ned till en meters djup i upp till en halvtimma. Aeropex är bland annat utvecklat för simmare och andra idrottare som kanske inte får ha saker i öronen under tävlingar men ändå vill lyssna på musik när de tränar eller tävlar. Hörlurarna funkar dock även utmärkt för oss som är ute och spelar Pokémon Go, promenerar, löptränar eller gör någon annan aktivitet där man kanske inte vill vara helt bortkopplad från vad som sker i sin omgivning.Tumnagel

38.0°
CES 2022 Shokz nya hörlurar är försedda med nytt bassystem


Hörlurar som man inte behöver stoppa in i öronen
Shokz, företaget som tidigare hette AfterShokz, har visat upp sin nya hörlursmodell “OpenRun Pro”. Precis som företagets tidigare modeller använder sig den senaste modellen av så kallad benkonduktions-teknik. Tack vare benkonduktions-tekniken behöver användaren inte stoppa in hörlurarna i örat. Istället beamas ljudet från hörlurarnas ljudelement via användarens käkben. Detta gör att användaren inte blir helt instängd i ljudupplevelsen och även kan uppfatta ljud från sin omgivning. I OpenRunPro har Shokz även byggt in nya element som man säger ska ge en bättre basupplevelse än tidigare modeller. Shokz har även för första gången släppt en tillhörande app där användaren kan justera en del inställningar för sin senaste hörlursmodell. Shokz OpenRun Pro går att köpa nu och kostar cirka 180 dollar.Tumnagel

40.2°Du kanske också gillar