Hem Vetenskap och teknik Vi har testat The Last of Us: Part I. Ett spel som är värt att spela om igen.

Vi har testat The Last of Us: Part I. Ett spel som är värt att spela om igen.

förbi admin
0 kommentar

För några veckor sedan släppte Sony The Last of Us: Part I vilket då är The Last of Us fast uppdaterat för PlayStation 5. Spelet ska ha byggts upp från grunden till Sonys senaste konsol vilket innebär att det ser bättre ut än originalet som släpptes 2013 samt remastern som släpptes 2014.

För vem är The Last of Us: Part I?


The Last of Us: Part I är för alla som känner att det är dags att spela om detta lysande spel. Det är också ett alldeles perfekt alternativ att spela det för första gången eftersom spelet fortfarande håller mycket hög klass.

Om du nu har spelat det tidigare och inte alls känt någon form av kärlek till spelet så finns det inget nytt att hämta här att som kan övertyga dig att ändra åsikt.

Vad är nytt med The Last of Us: Part I?


Det uppenbara är ju så klart grafiken och bildfrekvensen som är vassare än någonsin. Ljudet är också klart förbättrat och när man kör det med ett par riktigt bra hörlurar blir spelupplevelsen extra superkalas. Karaktärerna ser också mycket mer levande ut i denna utgåvan vilket ger dialogerna större betydelse.

Det finns också möjlighet att låsa upp en massa bonusgrejer så som nya kläder för karaktärerna, grafikfilter, fusk, dokumentärer, kommentatorspår, podcasts och konceptbilder. Så det finns en del att hämta här om man nu är intresserad av sådana saker.

Vad höjer temperaturen?


Jag gillade ju verkligen The Last of Us när det släpptes till PlayStation 3 en gång i tiden och var precis lika förtjust i uppföljaren. Så för mig var detta en alldeles utmärkt ursäkt att spela om spelet igen och uppleva handlingen igen.

Även DLC-paketet Left Behind vilket är ett trevligt litet bonuskapitel som ger några timmars extra spelglädje.

Som så många andra modernare spel från PlayStation så har The Last of Us: Part I massvis med olika inställningar som gör spelet enklare att spela för folk med diverse funktionshinder. En klart bra sak helt enkelt.

Vad sänker temperaturen?


Som sagt så är detta precis samma spel som tidigare. Om man nu inte sitter och jämför de olika versionerna bredvid varandra eller har ett superbra minne, så tror ju ens spelminne att det väl ser rätt mycket likadant ut som för nästan tio år sedan. Nu ser det ju avsevärt bättre ut men det är nog inget man riktigt tänker allt för mycket på några timmar in i spelet.

Prislappen är ju rätt hög den med så man får ju ta sig en liten funderare om man vill spela samma spel om igen för närmare 700 kronor.

The Last of Us: Part I finns nu i butik för PlayStation 5 och kommer även att släppas till Windows vid ett senare tillfälle.

Spel, Feature,

The Last of Us: Part I
Du kanske också gillar