Hem Vetenskap och teknik Youtubare visar hur kyldyna kan öka Macbook Airs prestanda

Youtubare visar hur kyldyna kan öka Macbook Airs prestanda

förbi admin
0 kommentar

Macbook Air med M2 släpptes förra veckan och har fått mycket positiva omdömen i pressen, men under veckan har även ett par negativa sidor av datorn upptäckts. En av dessa är att datorn blir märkbart långsammare vid långvariga tunga uppgifter, eftersom värmeutvecklingen gör att processorn inte kan köra vid högsta effekt långa stunder.

Tester har hittills visat att datorn verkar klara uppåt fem minuter med full fart, och att värmebaserad strypning av chippet bara blir ett ”problem” för till exempel långa renderingar i video- och 3d-program.

Youtube-kanalen Max Tech är en av de som har gjort flera intensiva tester av datorn, och har nu även hittat ett våghalsigt sätt att höja prestandan vid den här typen av ihållande tungt arbete.

I en video visar kanalens Vadim Yuryev hur han öppnar datorns undersida och placerar en billig kylkudde ovanpå moderkortet, så att värmen från M2-chippen överförs bättre till chassit och kylas av luften i rummet. Resultatet är ganska slående: Att exportera 50 stora bilder med Adobe Lightroom går från 2 minuter och 55 sekunder till 1 minut och 56 sekunder, och processorn går från maximalt 108 grader till 97 grader under testet.

Vi kan så klart inte rekommendera att vanliga användare öppnar sina nyköpta Macar och modifierar dem på detta vis, men testet visar att Apple potentiellt skulle kunna höja Macbook Airs prestanda för den här typen av arbetsuppgifter med ganska enkla och billiga medel.

Du kanske också gillar