Hem Sport Washington Capitals ute ur NHL-slutspelet – “Bäckis” kan bli tillgänglig för VM

Washington Capitals ute ur NHL-slutspelet – “Bäckis” kan bli tillgänglig för VM

förbi admin
0 kommentarNicklas Bäckström och hans Washington Capitals är ute ur Stanley Cup-slutspelet redan i första rundan. Nu kan den under säsongen skadedrabbade centern spela VM. 
”Vi får se om de hör av sig”, säger Bäckström till SportExpressen.

Det börjar dra ihop sig i den första slutspelsomgången borta i Nordamerika, där lag avslutar sina säsonger efter uttåg i slutspelets första runda. Under natten till lördagen så åkte stjärnspäckade Washington Capitals ut, och drömmen om en ny Stanley Cup-pokal krossades när Florida Panthers vann matchserien med 4-2 i matcher.

I Washington finns som bekant Nicklas Bäckström tillsammans med svenskarna Carl Hagelin, Axel Jonsson-Fjällby, Marcus Johansson och Johan Larsson. De två sistnämnda svenskarna sitter på utgående kontrakt och lär inte bli tillgängliga för spel i VM. Men det finns i skrivande stund en chans att en av Sveriges största NHL-stjärnor ansluter till VM med Tre Kronor i Finland.
I en intervju med SportExpressen så meddelar Nicklas Bäckström att han ännu inte stängt dörren för VM-spel.

– Vi får se om de hör av sig först och främst, säger han.

Det som bör tilläggas är att Nicklas Bäckström endast har spelat ett femtiotal matcher i årets NHL, på grund av en sen start. ”Bäckis” genomgick en rehabilitering under första delen av säsongen, efter en skada i höften, och frågan huruvida han känner sig hundra för VM-spel eller inte återstår.

Du kanske också gillar