Hem Underhållning Zara Phythian och maken döms för sexövergrepp mot 13-åring

Zara Phythian och maken döms för sexövergrepp mot 13-åring

förbi admin
0 kommentar

I slutet av april blev det känt att den brittiska skådespelaren och stuntmannen Zara Phythian, 36, och hennes make Victor Marke, 56, anklagas för att upprepade gånger ha förgripit sig sexuellt på en 13-årig flicka.

Paret uppges även ha bjudit flickan på alkohol – samt, ”för att återskapa pornografiska scener”, filmat övergreppen som ska ha ägt rum två gånger i månaden mellan 2005 och 2018, fram till att flickan fyllde 18.

De hela ledde till rubriker i all världens nöjespress, och efteråt har Zara Phythian även raderat sitt konto på Instagram.

Nu rapporterar The Sun att både Zara Phythian och hennes make riskerar fängelse, efter att en domstol funnit paret skyldiga på samtliga 14 punkter rörande sex med en minderårig.

– Det här är ett skrämmande fall av att exploatera förtroendet och respekten hos någon för sexuell tillfredställelse, menade åklagaren, skriver The Sun.

Zara Phythian jobbar både som skådespelare och stuntman.

Foto: James Veysey / Camera Press / TT NYHETSBYRÅN

Brast ut i gråt

Vid tillfället för övergreppen var Zara Phythian 20-21 år gammal medan maken var 42-43.

Åklagaren beskriver hur maken ”hänsynslöst utnyttjade åldern och sårbarheten hos de här flickorna”, och syftar på att även Zara Phythian var ung och oerfaren, men tillägger samtidigt att ”Zara på liknande vis utnyttjade sin position för att begå övergrepp mot barn”.

Zara Phythian uppges ha brustit ut i tårar när juryn meddelade sitt beslut.

Under rättegången har skådespelaren upprepade gånger nekat till anklagelserna.

– De sexuella aktiviteterna som hon beskriver har inte hänt och är fabricerade, förklarade Zara Phythian för juryn, enligt The Sun.

Även maken Victor Marke har slagit tillbaka.

I tidigare förhör har förklarat att han ”är väldigt arg” och ”om ni försöker säga att jag är en pedofil, det är jag inte”.

Victor Marke och Zara Phythian.

”Min mörkaste hemlighet”

Det har även, nu i efterhand, framkommit att hennes make Victor Marke fortsatte att ha sex med flickan efter att hon fyllt 18 år och påstås ha slutat träffa paret.

Något som Zara Phythian fram till nu har varit helt ovetande om.

– Det finns inga ursäkter. Jag har bett min fru om ursäkt, förklarade Victor Marke under rättegången.

Zara Phythian har å sin sida erkänt att det finns videomaterial på när hon har sex med andra män. Enligt skådespelaren har hon och hennes make filmat flera sexakter med en Go pro-kamera och även närvarat vid olika swingersfester.

Den då 13-åriga flickan ska ha träffat paret när de båda var kampsportinstruktörer och hon ska ha haft dem som förebilder.

Även flickan, som nu är vuxen mamma till egna barn, har vittnat under rättegången.

Hon beskriver det som att slutligen få avslöja sin ”mörkaste hemlighet”, att hon aldrig hade tänkt träda fram och i stället ville ”dö med min skam”, enligt The Sun.

– Det kräver mod för att stå upp mot sina förövare och ge bevis på det här viset och jag skulle vilja uttrycka min respekt och tacksamhet, förklarade åklagaren, enligt The Sun 

Hade roll i storfilm

Zara Phythian spelade mot Benedict Cumberbatch, 45, och en rad andra framstående skådespelare i den stjärnspäckade långfilmen ”Doctor Strange” 2016 och är aktuell i ett flertal kommande filmer.

Hon har även synts på bild med Benedict Cumberbatch på röda mattan.

Den slutliga domen mot paret väntas falla den 16 maj.

Först då vet vi huruvida det blir fängelse eller inte för Zara Phythian.

Du kanske också gillar