lauantai, 19 lokakuun

Huhtikuussa Vantaan Viertolassa tapahtui kouluampuminen, jonka esitutkinnasta tiedotetaan pian lisää.

Poliisi ei toistaiseksi tiedä, päästäänkö Viertolan kouluampumisessa loukkaantunutta tyttöä kuulemaan missään vaiheessa.

MTV uutiset kertoi keskiviikkoiltana, että Vantaan Viertolassa huhtikuussa tapahtuneessa kouluampumisessa loukkaantunut 12-vuotias tyttö on päässyt sairaalasta kotiin. Tapauksen tutkinnanjohtaja Marko Särkkä vahvistaa asian Ylelle.

– Olemme saaneet asiasta vahvistuksen omaisilta ja luvan kertoa asiasta julkisuuteen, Särkkä sanoo.

Kuudesluokkalainen tyttö loukkaantui ampumisessa hengenvaarallisesti. Särkkä toteaa, että uhrin terveystiedot ovat salassapidettäviä, eikä poliisi avaa niitä sen enempää.

Huhtikuun alussa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa kuoli kuudesluokkalainen poika ja kaksi kuudesluokkalaista tyttöä vietiin sairaalahoitoon. Toinen loukkaantuneista tytöistä pääsi sairaalasta pian tapauksen jälkeen.

Kouluampumisesta epäillään kuudesluokkalaista poikaa. Koska hän on alle 15-vuotias, tapaus ei siirry syyttäjälle.

– Voin vahvistaa, että laukauksia ammuttiin neljä ja ne ammuttiin lähietäisyydeltä luokkatilassa, Särkkä sanoo.

Poliisin mukaan teossa käytetty ase kuuluu lähisukulaiselle. Tutkinnassa on selvinnyt, että epäilty on aiemmin ampunut aseella pari kertaa sukulaisen valvonnassa. Särkän mukaan lähisukulaisen ampuma-aserikoksen tutkinta on tällä hetkellä syyttäjällä syyteharkinnassa.

Viertolan kouluampumisen esitutkinnan valmistumisesta tiedotetaan lisää ensi viikolla.

– Yksityiskohdista tulee lisää tietoa silloin, Särkkä sanoo.

Jaa.
Exit mobile version