sunnuntai, 30 kesäkuun

Väkivaltarikokset siirtyvät sovitteluun epäillyn iän takia. Poliisin tutkinnassa ei selvinnyt, mistä epäilty oli saanut sähkölamauttimen.

Helsingin Munkkiniemessä alaikäinen poika pahoinpiteli useita nuoria toukokuun lopussa Munkkiniemen yhteiskoulun läheisellä urheilukentällä.

Poliisi on tutkinut väkivaltatilannetta pahoinpitelynä, sähkölamauttimen osalta vaarallisen esineen hallussapitona ja pippurisumutteen osalta lievänä ampuma-aserikoksena.

Väkivaltarikokset siirtyvät sovitteluun epäillyn iän takia, koska hän oli tekohetkellä 14-vuotias.

– Epäilty pahoinpiteli sähkölamauttimella ainakin kahta nuorta. Lisäksi hän suihkutti useiden nuorten päälle sumutetta, joka aiheutti hetkellistä hengenahdistusta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Väätti poliisin tiedotteessa.

Poliisin tutkinnassa ei selvinnyt, mistä epäilty oli saanut sähkölamauttimen. Sen hallussapito yleisellä paikalla on laitonta, ja rikosnimikkeenä on vaarallisen esineen hallussapito.

Poliisi ei ole löytänyt sumutinta, jota epäilty käytti.

Ei vakavia loukkaantumisia

Helsingin poliisi tiedotti tapauksesta toukokuun lopussa.

Poliisi sai hälytyksen useiden nuorten pahoinpitelystä Munkkiniemen yhteiskoulun läheisellä urheilukentällä 28. toukokuuta puolen päivän aikaan. Ilmoituksen mukaan tekijällä oli kasvojensa suojana huivi.

Asianomaiset nuoret ja muut paikallaolijat saivat epäillyn poistumaan. He muun muassa heittivät epäiltyä päin hiekkaa.

Väkivallan kohteeksi joutui viisi tekohetkellä 14–15-vuotiasta nuorta, jotka kävivät Munkkiniemen yhteiskoulua. Myös epäilty on Munkkiniemen yhteiskoulun entinen oppilas.

Väkivaltaa kokeneet lapset toimitettiin terveyskeskukseen saamaan jatkohoitoa. Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Jaa.
Exit mobile version