perjantai, 11 lokakuun

Syyttäjä ei tässä vaiheessa kommentoi rangaistusvaatimuksia.

Syyttäjä on nostanut syytteet 15-vuotiaan kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta, joka sattui Porissa vuosi sitten kesällä.

Polttopuita tekevän porilaisyrityksen tiloissa työskennellyt kesätyöntekijä löydettiin kuolleena klapikoneeseen liitetyn tukkipöydän rullaradan välistä. Tapahtumalla ei ollut silminnäkijöitä. Kesätyöntekijä oli työskennellyt yrityksessä kolme viikkoa.

Syytteet on nostettu kuolemantuottamuksesta ja työturvallisuusrikoksesta. Syyttäjä ei tässä vaiheessa kommentoi rangaistusvaatimuksia.

Satakunnan käräjäoikeus määrää asialle käsittelypäivän myöhemmin.

Useita puutteita työturvallisuudessa

Onnettomuustutkintakeskus löysi lukuisia puutteita työantajan toiminnassa.

Alle 16-vuotiaalla työntekijällä ei olisi saanut teettää vaarallista työtä. Tällaiseksi luetaan muun muassa yksin työskentely, kun siinä on ilmeinen tapaturman vaara.

Otkes muistutti raportissaan, että nuorelta työntekijältä on kielletty työskentely koneilla ja laitteilla, joissa on leikkaantumisen tai puristumisen vaara.

Kokonaisuutena kyse oli Otkesin mukaan siitä, että vähäisen kokemuksen omaava kesätyöntekijä oli ohjattu työskentelemään turvalaitteiltaan puutteellisella klapikoneen ja tukkipöydän yhdistelmällä. Lisäksi hän työskenteli yksin ilman valvontaa.

Jaa.
Exit mobile version