maanantai, 28 lokakuun

Mies kuoli sähköpotkulautaturmassa elokuussa Espoossa. Nyt poliisi epäilee, että nuori sähköpotkulautailija törmäsi tahallisesti myös toiseen mieheen ennen kuolontörmäystä.

Katri Tihilä,

Saara Hirvonen

Poliisilla on uutta tietoa Espoon elokuisesta sähköpotkulautaturmasta.

Sähköpotkulaudalla kulkenut mies kuoli 15. elokuuta Espoon Leppävaarassa, kun 16-vuotias sähköpotkulautailija törmäsi häneen kovalla vauhdilla suojatiellä.

Nyt poliisi epäilee, että nuori sähköpotkulautailija törmäsi jalkakäytävällä tahallisesti myös toiseen mieheen ennen kuolontörmäystä.

Tutkinnanjohtaja ja komisario Hannu Kontola kertoo Ylelle, että aiempi törmäys tapahtui noin 15–30 minuuttia ennen kuolemaan johtanutta sähköpotkulautaturmaa.

Kontolan mukaan keski-iän ylittänyt mies loukkaantui, kun sähköpotkulautailija törmäsi häneen jalkakäytävällä.

Poliisi kertoo, että epäilty ajoi jalkakäytävällä kovalla nopeudella. Kontolan mukaan loukkaantunut mies joutui sairaalaan tarkastukseen, mutta pääsi sieltä pian pois.

Uusi rikosnimike listaan

Poliisi on tutkinut kuolemaan johtanutta sähköpotkulautaturmaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja liikennepakona.

Nyt listalle on lisätty myös epäilty pahoinpitely, sillä tietoon tullut toinen törmäys vaikuttaa poliisin mukaan tahalliselta. Kontolan mukaan uudesta rikosepäilystä saatetaan avata myös erillinen tutkinta.

Kontolan mukaan ei ole näyttöä siitä, että tapaukset liittyisivät varsinaisesti toisiinsa.

– Sanotaan, että se on ollut sellaista yleiskoheltamista sähköpotkulaudalla, mikä on päättynyt varsin ikävällä tavalla.

Nuorempi lautailija poistui kuolemaan johtaneen törmäyksen jälkeen paikalta lähes välittömästi. Hän ilmoittautui kuitenkin myöhemmin poliisille, ja myönsi olleensa osallisena tilanteessa.

Kontolan mukaan epäilty kuitenkin kiistää tutkitut rikosnimikkeet.

Sähköpotkulaudalla pääsee korkeaa nopeutta

Tutkinnanjohtaja Kontolan mukaan epäillyllä tekijällä on ollut käytössään oma sähköpotkulauta.

Poliisi ei ole päässyt kuitenkaan tutkimaan lautaa tarkemmin, sillä sitä ei ole löydetty tai luovutettu poliisille esitutkinnan aikana.

Kontola kertoo, että kaupasta ostetulla laudalla voi päästä jopa 60–70 kilometrin kulkunopeuteen, mutta hän ei usko vauhdin olleen näin kova törmäyshetkellä.

Epäilty tekijä on Kontolan mukaan vapaana tällä hetkellä.

Poliisin esitutkinta on pian valmis. Tapaus siirtyy noin parin viikon päästä syyttäjälle.

Jaa.
Exit mobile version