perjantai, 17 toukokuun

Isäpuoli hakee tuomion alentamista vastavalituksella. Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomio oli seitsemän vuotta ja yhdeksän kuukautta ehdotonta vankeutta.

Itä-Suomen hovioikeuteen on tehty uusi valitus, joka koskee käräjäoikeuden tuomiota joensuulaisen 4-vuotiaan lapsen väkivaltaisessa kuolemassa.

Aikaisemmin sekä syyttäjä että lapsen kuolemasta tuomittu äiti ovat valittaneet käräjäoikeuden tuomiosta.

Nyt myös lapsen isäpuoli on jättänyt puolustajansa kautta valituksen hovioikeuteen. Asianajaja on toimittanut Itä-Suomen hovioikeudelle kirjelmän, joka on vastavalitus pojan isoäidin valitukseen.

Isäpuoli pyytää hovioikeutta alentamaan tuomittua vankeusrangaistusta.

Valituskirjelmässä todetaan esimerkiksi, että isäpuoli ei ole voinut mieltää todennäköiseksi, että pikkulapsi menehtyy hänen menettelynsä seurauksena.

Tuomittu rangaistus ei ole kirjelmän mukaan oikeudenmukaisessa suhteessa teon vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen. Rangaistusta on pidettävä kokonaisuutena arvioiden kohtuuttoman ankarana seuraamuksena.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi isäpuolen muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta seitsemäksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Aiemmin on uutisoitu, että lapsen isäpuoli olisi hänen asianajajansa mukaan tyytymässä käräjäoikeuden tuomioon. Isäpuoli ei ilmaissut tyytymättömyyttä tuomioonsa määräajassa, mutta teki nyt vastavalituksen.

Jaa.
Exit mobile version