tiistai, 15 lokakuun

Vikaantuneen sähkökaapin epäillään aiheuttaneen perjantaisen tulipalon. Yrittäjän mukaan joulun kukkamarkkinoille saadaan riittävästi joulutähtiä tarvittaessa tuontitavarana.

Perjantainen kasvihuoneen tulipalo Turun Paimalassa saattoi saada alkunsa vioittuneesta sähkökaapista, kertoo Huiskulan puutarhan yrittäjä Jali Murto.

Perjantaiaamuna syttynyt tulipalo tuhosi noin 40 000 joulutähteä, mikä vastaa arviolta kolmannesta yrityksen joulutähtituotannosta.

Murron mukaan tarkkaa syttymissyytä ei vielä tiedetä, mutta epäilykset kohdistuvat sähkökaappiin.

– Kasvihuoneiden välikäytävästä palo sai alkunsa. Paikalla on jäljellä jäänteitä sähkökaapista, mutta aika totaalisesti se on palanut, Murto sanoo.

Joulutähdistä ei tule pulaa

Huiskulan joulutähtien tuhoutuminen ei kuitenkaan aiheuta suurta pulaa joulun kukkamarkkinoilla. Murron mukaan Suomessa tuotetaan vuosittain 1,3 miljoonaa joulutähteä.

– Toivottavasti saadaan muilta viljelijöiltä korvaavia joulutähtiä. Luultavasti joudutaan myös tuontijoulutähtiin turvautumaan.

Menetettyjen joulutähtien arvo on yrittäjän mukaan jopa 200 000 euroa. Tuhoutunut tuotanto pyritään saamaan uudelleen käyntiin seuraavan kolmen kuukauden aikana.

– Tammikuussa toivottavasti nämä kasvihuoneet ovat viljelykunnossa ja jälleen rakennettuja. Päästään sitten seuraavaan sesonkiin normaalisti mukaan.

Jali Murron mukaan palon syttyminen havaittiin nopeasti, mikä auttoi tuhojen minimoinnissa.

– Meillä oli silloin henkilökunta paikalla ja onneksi olivat silloin kahvitunnilla. Pääsimme soittamaan hätäkeskukseen noin kymmenen minuuttia palon syttymisen jälkeen. Jos palo olisi syttynyt illalla, kun täällä ei ole ketään, olisi kulunut aikaa ennen kuin hätäkeskukseen olisi saatu soitettua.

Jaa.
Exit mobile version