sunnuntai, 30 kesäkuun

Poika välttyi vammoilta, koska hän ehti väistää iskun. Puukotuksen yritys tapahtui Jyväskylässä keväällä 2022.

63-vuotias mies huuteli solvauksia ja yritti huitaista puukolla 12-vuotiasta poikaa Jyväskylässä. Samalla mies uhkaili kahta muuta saman seurueen poikaa turpaan vetämisellä ja kommentoi heidän ihonväriään.

Törkeän pahoinpitelyn yritys tapahtui keväällä 2022. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen muun muassa törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta vuoden ehdolliseen vankeuteen kesäkuun alussa 2024. Tuomio on lainvoimainen.

Oikeus katsoi, että tuomitun motiivi rikokseen oli rasistinen, ja siksi siinä sovellettiin koventamisperustetta. Oikeuden mielestä miehen teko oli vakava, koska se kohdistui tuntemattomiin lapsiin ja motiivi oli rasistinen.

Tapahtumat saivat alkunsa Lutakon kaupunginosassa kaupan edustalla, kun mies alkoi huudella itselleen entuudestaan tuntemattomalle 12-vuotiaalle pojalle rasistisia solvauksia. Hän kyseli samaan seurueeseen kuuluvilta 13- ja 14-vuotiailta pojilta haluavatko nämä pataan.

Sen jälkeen mies otti laukustaan taittoveitsen. Hän lähestyi 12-vuotiasta poikaa ja yritti lyödä häntä. Poika onnistui väistämään huitaisun, mutta veitsi hipaisi hänen puseroaan olkavarresta, ja hän pakeni paikalta.

Tuomittu joutuu maksamaan 12-vuotiaalle pojalle 1 500 euroa pahoinpitelyn aiheuttamasta kärsimyksestä ja 14-vuotiaalle 500 euroa rikoksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomiosta kertoi Ilta-Sanomat.

Jaa.
Exit mobile version